EXERCICIS DE LLENGUA CATALANA (Etapa Instrumental)

Al costat de cada exercici hi apareix una relació dels nivells de les Escoles d'Adults on es pot fer servir, una valoració del seu contingut, si disposa de so, una breu explicació i l'adreça de la pàgina d'origen.

La majoria d'aquests exercicis també poden ser utilitzats a Primària o Secundària.

 

1 POSA-HI ORDRE  ( CATALÀ )    
        Nivell 2 de l'Etapa Instrumental     

L'exercici consisteix a ordenar alfabèticament les 8 paraules que ens va mostrant l'ordinador. Per fer-ho, cal arrossegar les paraules fins a la posició on van.

FONT: http://www.editorialteide.es

 
Exercicis de lectura
 

2 PARAULES  ( CATALÀ )       
        Nivells 1 i 2 de l'Etapa Instrumental

Exercici de lectura de vocabulari bàsic ( fruites, verdures, peces de roba, joguines ...). El joc consiteix a triar. entre quatre possibilitats donades, la paraula que correspon al dibuix.

FONT: http://www.edu365.com

 
Exercicis d'escriptura

PRESCRIPTURA ( CATALÀ )    
         Nivell 1 de l'Etapa Instrumental   

Pàgina web per treballar la grafia i el traç de totes les lletres de l'abecedari. Exercici d'escriptura de paraules senzilles.

FONT: http://iespgirona.xtec.net

ESCRIU EL TEU CONTE ( CATALÀ )    
         Nivell 2 de l'Etapa Instrumental   

Escrivint només algunes paraules (el teu nom, el nom de la ciutat on vius, el nom d'un lloc on t'agradaria anar de viatge, un desig ...) i amb l'ajut de l'ordinador seràs capaç d'escriure un petit conte en català.

FONT: http://www.xarxa-omnia.org/ccbc/principal.htm

LLETRA PER LLETRA    ( CATALÀ )     
        Nivells 1 i 2 de l'Etapa Instrumental

Exercici d'escriptura de vocabulari bàsic ( fruites, verdures, peces de roba, joguines ...). Consiteix en ordenar les lletres de les paraules que van apareixent a la pantalla amb l'ajuda del dibuix de l'objecte.

FONT: http://www.edu365.com

6 ORTOGRAFIA BÀSICA   ( CATALÀ )      
       Nivells 2 i 3 de l'Etapa Instrumental

Aquests exercicis presenten, de forma visual i amena, normes molt senzilles d'ortografia (plurals, us de l'apòstrof, R/RR, C/QU, G/GU, i majúscules).

FONT: http://www.edu365.com

CONFEGIR ( CATALÀ )  
   
Nivells 1 de l'Etapa Instrumental 

Confegir - Lletres que formen paraules és un material de suport a l'aprenentatge de l'escriptura en format multimèdia. Consta de 6 conjunts de lletres (totes les vocals més alguna consonant) amb les quals hem d'escriure paraules, copiar-les, fer dictats o escriure el nom del dibuix que ens mostren)

FONT: http://www.edu365.com

 


  • NOTA PER ALS DOCENTS: Segons la resolució que tinguin els monitors, pot ser que algunes activitats no apareguin senceres a la pantalla. Podeu minimitzar aquest problema prement la tecla F11.


Tornar a la pàgina principal