<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="1252"%> lectjuvEl llibre de l'hivern . Francesc Miralles .
Alfaguara - Grup Promotor.
* Un adolescent només pensa a fugir de casa per voltar món. Quan ho pot fer, s'atura uns dies en un poble del Cadí on troba una obra maleïda que pot dur la hibernació irreversible. Amb estil de narrativa gòtica, l'autor basteix la novel·la amb esperit filosòfic.

El manuscrit de les bèsties . Jordi Folck . Barcanova.
* Un escriptor rep un estrany quadern que narra una història horripilant i uns fets ocorrreguts en una escola. Novel·la gòtica guanyadora del premi Barcanova.
Ultramar . Juli Alandes . Barcanova.
* La distància que separa un pare de la seva filla els obliga a escriure's un seguit de cartes que posen en evidència sentiments, dubtes i preocupacions i estableixen un fort lligam entre tots dos. Un engany, però, posa el pare entre l'espasa i la paret.

Ibrahim . Josep Torrent . Barcanova.
* Una petita banda de delinqüents. Una amistat. Una colla castellera. El pes del passat posa traves al protagonista per desfer-se'n i tirar endavant.

Quadern de Berga . Jaume Copons .
Barcanova.
* Un viatge a Berga serveix a la protagonista per descobrir el passat tenebrós del seu pare, acusat d'assassinat i falsificador d'obres de pintors consagrats de la història de l'art.

Llibre de les bèsties . Ramon Llull .
Barcanova.
* Reedició adaptada del clàssic en què els animals, protagonistes, reprodueixen de manera simbòlica el comportament de la societat humana. El Lleó, na Renard, intrigues i lluites pel control del poder.
L'últim enigma . Joan Manuel Gisbert .
Baula.
* A Flandes, el 1564, una obscura conspiració afecta la Germandat de l'Enigma de Salomó. La lectura d'un text secret arrossega a la bogeria alguns dels seus components.

El caçador d'estrelles . Ricardo Gómez . Baula.
* Batxir viu en un campament de refugiats sahrauís. Una malaltia pulmonar el deixa invàlid a la seva tenda, des d'on escolta els sons que fins allí li arriben. La coneixença amb un ancià, savi i guerrer, li fa conèixer de la història del poble i de les estrelles.

Les veus protectores . M. Àngels Bogunyà. Baula.
* Una adolescent, indígena de Guatemala, viatja a Europa fugint de les amenaces dels paramilitars. Durant el vol, escriu sobre els terribles esdeveniments que es van produir a Alto Tajuná mentre se celebrava un casament.

La platja de les tortugues . Michel Girin . Baula.
* A Sri Lanka, la guerra civil està devastant gran part del país. Arundi i el seu germà Sirik queden orfes després d'un atemptat i decideixen anar a Colombo a buscar el seu oncle, però pel camí troben un misteriós irlandès que es dedica a la cria de tortugues.

Pell de llop . Xosé Miranda . Bromera.
* Dos caçadors són cridats per diversos pobles per matar llops. L'últim encàrrec els porta a la recerca d'un llop enorme que uns diuen que és blanc, i uns altres que és negre. El cas és que ja s'ha cruspit tres pobletans i que sembla que no té límit amb el seu poder.

Artemis Fowl, el codi de l'eternitat .
Eoin Colfer . Bromera.
* Tot i que Artemis només té 13 anys, ja és el cervell criminal més brillant i perillós. Amb tot de secrets robats a criatures màgiques ha construït un nou ordinador que deixarà obsoleta tota la tecnologia existent.

Tres passes pel misteri . Agustín Fernández Paz . Bromera.
* Tres relats inquietants i inexplicables que canvien la vida dels protagonistes. Portes obertes a unes altres realitats que se situen més enllà de la raó i que donen lloc a un llibre que guia pels camins de la intriga, el misteri i el terror.


Eva, què fas aquesta nit? Manuel Valls . Columna.
* La millor amiga de la protagonista ha planejat una trobada amb dos nois que ha conegut a través d'Internet. Nova aventura del personatge de ficció creat per l'autor i que es desenvolupa en trames urbanes.

Fanny i Pepsi . Corina Belz i Regina Schilling. Columna.
* Amistat eterna per correspondència entre dues cosines. Una que viu en una zona rural i l'altre en una zona urbana. Amics, aficions, preocupacions, maldecaps i classes de teatre.

Prohibit enamorar-se. Somnis a la passarel·la . Sissi Flegel . Cruïlla.
* Noves aventures de la sèrie Elles no se'n perden ni una! , pensada per a noies adolescents aspirants a Bridget Jones en un futur. Historietes i peripècies personals sense problemes aptes per a lectors i lectores desvagats.

Els colors de la memòria . Bernat i Daniel Romaní . Cruïlla.
* Les ganes de pintar de la protagonista marquen els anys de la seva joventut. L'atreu la manera de fer d'un vell pintor, solitari i enigmàtic que li acaba descobrint una vida sorprenent i la solució d'un enigma que l'afecta més del que sembla. Premi Gran Angular.

El mussol i la forca . Pau Joan Hernàndez . Il·lustracions de Juanjo Cortés. Edebé.
* Una agent de policia i una periodista investiguen una sèrie de misterioses desaparicions que hi ha a Barcelona. Tot i que, aparentment, no hi estan relacionades, es produeixen sempre al subsòl de la ciutat i van acompanyades d'un inquietant grafit. Totes dues joves sospiten que s'està tramant un terrible complot.

Quan la llibertat s'amagava a les munyanyes, Abel Caldera i Pujols, La Bromera, 2004

En plena Segona Guerra Mundial, acabada la Guerra Civil espanyola, els grups de l'anomenada Resistència a la invasió de l'Alemanya nazi es multiplicaven al territori de la Catalunya Nord fins a teixir una xarxa que poblà clandestinament les muntanues del Canigó, origen del poble català i símbol de la seva pervivència, mentre els exèrcits dels països aliats combatien la sotragada de l'embestida alemanya. La novel·la narra la història fitícia de quatre joves que precipitats pels esdeveninments ocorreguts en la seva Prada natal, es veuran abocats a enrolar-se als maquis i iniciar una nova vida extremadament arriscada, que els portarà a la lluita armada per tal de donar suport a l'alliberament de tota la Catalunya Nord i, de retruc, donar un nou rumb a les seves vides.

Un curs d'estiu a Irlanda, Francesc Miralles, Barcelona, Columna, 2004
L'Aura rep un regal molt engrescador el dia que fa 16 anys: un curs d'anglès en una escola de Dublin de molta anomenada. Amb moltes expectatives i també amb un cert temor, viurà un mes d'agost ple d'aventures i descobrimensts. Així, viurà l'ambient d'una caòtica residència d'estudiants o dels famnosos pubs. També recorrerà parts del país (L'Ulster) i aprendrà algunes de les lliçons més importants de la vida.Les noies de Filferro .
Jordi Sierra i Fabra. Traducció de Núria Prats. Alfaguara Grup Promotor.
Un jove periodista intenta aclarir el misteri d'una de les top models més famoses de la història, desapareguda fa deu anys. La novel·la entra en els racons més amagats d'un món envejat darrere del qual hi ha nois i noies a vegades massa joves per a l'èxit.

Val més anar sol .
Care Santos.
Alfaguara Grup Promotor.
El protagonista, fart de l'institut i que tothom li digui el que ha de fer, es barreja amb una colla de nois de males arts, violents i bàrbars. Quan vol fer marxa enrere ja és massa tard, però la trama agafa un gir inesperat cap a una sortida de futur. Versió catalana de la novel·la publicada en castellà per l'autora.

L'arquitecte i l'emperador d'Aràbia .
Joan Manuel Gisbert. Baula.
El poderós emperador d'Aràbia encarrega al més genial dels arquitectes del seu temps un recinte com no n'hi ha hagut mai cap altre. No obstant això, el fabulós i temptador oferiment amaga presagis de bogeria i mort.

Un lotus a la neu .
Gonzalo Moure. Baula.
En Marcos, un noi al qual el seu pare està iniciant en l'escalada, salva la vida d'un alpinista suís als Pics d'Europa; el vincle entre tots dos havia nascut anys enrere, a les misterioses regions espirituals del Tibet.

El profesor de música .
Katrien Seynaeve. Baula.
Simó, professor de música en una escola, es mou entre la desídia i la depressió en començar el curs: una altra vegada el desinterès general, els esvalotadors. La sorpresa es diu Malik, un nen àrab que vol aprendre a tocar el violí. Premi Saint-Exupéry.

Cinc setmanes amb globus.
Jules Verne. Traducció i introducció de Jesús Cortès. Il·lustracions de Vicent Marco. Bromera.
A l'època de les grans exploracions africanes del segle XIX, un científic agosarat, el doctor Samuel Fergusson, s'embarca en un arriscat viatge amb globus a la recerca de les fonts del Nil. Aquesta novel·la va representar l'autèntic inici literari de la producció de Jules Verne.

Els silencis de Marc .
Vicent Borràs. Bromera.
El protagonista es veu obligat a passar l'estiu a Penyalfort, un poble que no apareix ni als mapes. Allà hi troba una pistola i unes inquietants matrícules de cotxes. Les descobertes sobre el passat, l'amistat de debò i la proximitat de la mort es creuen en el seu camí. Premi Bancaixa de narrativa juvenil.

El misteri de les quatre punyalades .
Pau Joan Hernàndez.
Columna.
Un detectiu privat i una advocada que comparteixen despatx es veuen immersos en el cas d'un apunyalament a la Barbie d'una adolescent. Les investigacions del pretès crim porten a descobrir moltes altres qüestions.
Premi Columna Jove.


Jo tampoc em dic Flanagan.
Andreu Martín i Jaume
Ribera. Columna.
Aquesta és la història que fa onze de la sèrie del popular Flanagan. Amb els personatges de rigor de la sèrie en joc, en aquesta ocasió les vacances d'estiu d'en Flanagan es veuen estroncades pel cas de la desaparició d'un petit magribí.

La muntanya dels secrets .
Isabel Olesti. Columna.
En Roc, nascut en una barraca de Montjuïc durant els darrers anys del franquisme, intenta sobreviure a la misèria amb els escassíssims recursos que comparteix amb la seva família, els pares i sis germans més. Testimoni real d'uns fets encara pròxims.

Okupada .
Care Santos. Columna.
Vuit nois d'entre disset i vint-i-dos anys ocupen un palauet abandonat. Durant vint-i-set dies conviuen, treballen, ho comparteixen tot i porten a terme una vida en comú sana i solidària. Una jove alemanya que acaba d'arribar sembra la discòrdia en el grup. Versió catalana de l'obra publicada en castellà per l'autora.

El gran laberint .
Fernando Savater. Il·lustracions de Juan Carlos Savater. Columna.
Obra debutant de l'autor en l'àmbit juvenil. Presentada amb l'esquema d'un joc de rol, amb proves que s'han de resoldre, la trama se sistua en un estadi. El joc porta a conèixer personatges com Shakespeare i Sèneca, el Quixot i Sherlock Holmes.

32 d'octubre .
Josep Sampere. Cruïlla.
El protagonista es queda castigat a l'aula perquè no ha entregat una redacció. Fins que no l'hagi escrita no se'n podrà anar. Passar l'estona, no li ve res al cap, comença a fer-se fosc... De cop, l'esquelet de la classe de ciències se li posa a parlar.

Els amos del paradís .
Andreu Martín. Il·lustracions de Jordi Vila. Edebé.
Reflexió sobre la llegenda negra de la peripècia d'ultramar. Des del punt de vista de Bartolomé de las Casas i el seu testimoni, l'autor denuncia que la conquesta no va ser una festa.
Premi Edebé.

La porta del paradís .
Jordi Sierra i Fabra. Il·lustracions de Marta Chicote.
Edebé.
L'Eva és una noia de quinze anys que no té gaire clar a què vol dedicar-se. L'Elisabet és una model famosa que acaba de fer els trenta i està pensant a deixar la professió, si més no la passarel·la. Les seves vides s'entrecreuaran en una agència de gran prestigi internacional anomenada TOP.

Estimat Puyol .
Armand Carabén van der Meer. Empúries.
A la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, no pensen en una altra cosa que jugar a futbol. El futur jugador, quan un matí surt de casa per anar a fer una prova al Barça, no sospita que al Pallars només hi tornarà de vacances. Biografia que continua la sèrie iniciada amb una altra de les estrelles del futbol, Ronaldinho.

El darrer manuscrit .
Montserrat Galícia.
La Galera.
L'acció de la novel·la transcorre al planeta Acri. Un pilot de lliscadors topa amb una jove enigmàtica i es troba immers en un remolí d'aventures i incerteses. Deserts, muntanyes i ciutats llunyanes són els escenaris del viatge. L'autora continua amb el gènere de ciència-ficció. Premi Joaquim Ruyra.

La sirena dels ulls daurats
Michel Girin
Baula
Segle XVIII en una illa del Japó. Una fabulosa mina d'or és una fortalesa inexpugnable per als qui volen espoliar-ne els tresors. Una aiguadera a la mina vol sortir del l'infern. Un grumet lluita per sobreviure deprés d'un naufragi. Premi Guillem Cifre de Colonya.

Memòries d'Idhun
Laura Gallego
Cruïlla
Mig dona, mig unicorn. Mig humà, mig drac. Mig humà, mig serp alada. Mags, fades, gegants i un complet bestiari fantàstic... Més de 700 pàgines en el segon volum de la trilogia centrada ara en el territori d'Idhun.

Eldest
Christofer Paolinio
La Galera i Roca Editorial
Segona part de la trilogia del Llegat, Tornen Eragon i la dragona Saphira i tota la tropa. Més lluites fratricides, més bestiari fantàstic, més paisatge fabulós.

Els caçadors del Sol
Antoni Oliver
La Galera
En Balzac es llança a l'aventura amb l'ajut de Zavriga, una jove guerrera de la nit. Ningú no sap on és el Sol. Tothom s'ha resignat a viure en un món fosc i fred. El viatghe fantàstic per resoldre l'enigma del sol també serveix per a descobrir qui són ells.

Grimpow. El camí invisible
Rafael ábalos
Montena
Grimpow és on orfe sense sostre amb el do de ser l'Elegit per salvaguardar el secrel dels Savis. Pedra filosofal, cavallers, traïcions i intrigues en un relat entre el fantàstic i el suspens.

L'Emperadopr Porpra
Herbie Brennan
Bromera
Humor i suspens per als seguidors d'El portal dels elfs. Què passa si l'emperador torna de la tomba? La víctima d'una assassinat ressuscita i es presenta al palau, on es desencadena el caos i el Regne dels Elfs cau en el desordre.

Nàufrag
Joan de Déu Prats
Barcanova
Una illa de la costa de la Xina és convertdida en un abocador de brossa després d'un desastre natural. Els seus habitants s'organitzen per recuperar el control de las seva terra. Premi Barcanova juvenil.

Història d'amor a Sarajevo
Jaume Benavente
Columna
Un amor adolescent entre un serbi i una bosniana durant la guerra dels Balcans. La novel·la combina una mirada sensible i testimonial sobre la barbàrie de l'odi amb l'experiència personal de la supervivènvia. Premi Ramon Muntaner.

Jo, el desconegut
Antoni Dalmasses
Cruïlla
Novel·la d'iniciació i també sobre la memòria i la identitat individuial i col·lectiva. El protagonista ha d'afrontar els repte de la vida amb una nova perspectiva moral. Premi Gran Angular.

El gran llibre de la Carlota
Gemma Lienas
Empúries
Obra completa en un sol volum del personatge literari més conegut de l'autora. La novel·la Així és la vida, Carlota, i els dos llibres més recents: El diari lla de la Carlota i El diari vernmell de la Carlota.

Artús, rei de la Marca Mitjana
Kevin Crossley-Holland
Empúries. ed. 62
Novel·la del gènere del Crecle Màgic. Guerra, amor, assassinats, disputes familiars, lluites de poder, conflictes entre la cristiandat i l'Islam en una història sobre el món medieval i la màgia de les llegendes d'Artús. Últim volum de la trilogia.

Les extraoprdinàries aventures de l'Alfred Kropp
Rick Yanvey
La Magrana-RBA
Robar Excalibur, la llegendària espasa del rei Artús, i lliurar-la a una persona equivocada porta a una sèrie d'embolics enmig d'una ordre de cavallers que van amb cotxe de luxe, pinxos amb moto i una organització internacional que cal desmantellar.

El diari blau de la Carlota
Gemma Lienas
Editorial Empúries
 
La Carlota ha començat un diari on escriu sobre la violència de gènere i el bullying (la violència a l'escola), a partir dels testimonis que va recollint - alguns molt propers - i de la informació que rep de la seva mare, la seva àvia i la seva tieta Octàvia. En aquest diari, la Carlota explica quines són aquestes formes de violència i ofereix recursos per defensar-nos davant de situacions de perill. Lectura recomanada a partir de 13 anys. 

Diari d'un adolescent amb dubtes 
Jesús Milà
Columna Jove. Col·lecció Jove XXL
 
En Nil ha tingut un estrany somni i ara té el cap fet un embolic. En un intent d'esquivar els dubtes i de convèncer-se que tot és al seu lloc, comença a escriure un diari on es pregunta per què les relacions que té amb les noies ja no li agraden, per què no l'atrauen. A poc a poc, en Nil descobreix la seva orientació sexual. És homosexual. Però el descobriment ve acompanyat de moltes pors: que pensaran els amics? Com els hi dic als pares? M'acceptaran tal com sóc? I el més important: trobaré algú que m'estimi? Lectura recomanada a partir de 13 anys.

L'Òscar i la Peggy Blue
Eric-Emmanuel Schmitt
Cruïlla. Col·lecció El Vaixell de Vapor. Sèrie Vermella
 
L'Òscar està malalt. Té leucèmia, el càncer de la sang. L'Òscar viu en un hospital juntament amb altres infants malalts i sense cabell al cap, com ell. El seu dia a dia no és com el de qualsevol infant, però tampoc no és només tristesa i pena per la malaltia. Aquesta novel·la és un relat commovedor i ple d'humor que narra 12 dies de la vida de l'Òscar a l'hospital. Lectura recomanada a partir de 12 anys.

El Centaure
Jaume Cela i Ollé
La Galera. Col·lecció: El Corsari, 66
 
La policia entra a fer un escorcoll a casa d'en Gabriel una nit de tardor; vol saber on s'amaga el seu pare per detenir-lo. A partir d'aquest fet i de tot el que anirà succeint, en Gabriel descobreix que sota la realitat en què viu se n'amaga una altra injusta i molt dura. La novel·la està situada en la lluita clandestina dels anys seixanta i està recomanada per a majors de 14 anys.

Història d'un cap tallat
Antoni Garcia Llorca
La Galera. Col·lecció Grumets, 12
 
Si aquella maquinota de segar no hagués arribat a la vall, els jornalers no s'haurien quedat sense feina; i la Cucut, la pobra, encara tindria el cap ben col·locat sobre les espatlles; i la Mort, la Senyora de la Dalla, no s'hi hauria passejat amb tanta alegria; i les encantàries, les llufes, l'home-senglar i la dona-cabra, haurien continuat amb la seva vida secreta i tranquil·la. Però la màquina va arribar... Un llibre recomanat a partir dels 12 anys.
  
 Quina passada!
Marie-Aude Murail
Empúries
 
Des de fa algunes hores, un germà i dues germanes s'han quedat orfes i, davant d'aquesta situació desesperada, han jurat que no els separarà res ni ningú. En Simeón Morlevent, de 14 anys, té els ulls marrons i és esprimatxat. És superdotat. La Morgane Morlevent, de vuit anys, té els ulls marrons i unes orelles grosses. Els adults s'obliden que existeix. I la Venise Morlevent, de cinc anys, té els ulls blaus i els cabells rossos. És la nena que tothom somia tenir. Ara el seu objectiu és deixar l'orfenat i trobar algun familiar que els aculli. I, ai!, de moment n'han trobat dos, molt i molt diferents i que, a més, es detesten. De 12 a 14 anys..

Els llops de la lluna roja
Josep-Francesc Delgado
Empúries
 
Mentre arriben les tropes franquistes el febrer del 1939, els llops volten prop d'un poble del Berguedà i assetgen la Maria i el seu gos. Durant l'aventura, la noia descobrirà com són els llops i també com són els homes. I s'adonarà que els llops reals i els homes de debò tenen poc a veure amb tot el que li havien explicat fins aleshores. Els fets de la guerra que s'expliquen al llarg de la novel·la són estrictament històrics i narren la tragèdia humana del conflicte a través d'uns personatges anònims que la van viure. De 14 a 16 anys.

 

Botons