Data de inici dels Jocs: 6 d’abril de 1896
Data de finalització dels Jocs: 15 d’abril de 1896
Esportistes participants: 241
Comités Nacionals Olímpics: 13
Esports: 9
Proves: 43
Elecció: La ciutat va ser triada com a ciutat seu durant la Iª Sessió del CIO del 18 al 23 de juny de 1894.
President del C.I.O: Demetrius Vikelas

 
 


                


              
            
             

                    



1.- Els Jocs Olímpics novament tornavan a celebrar-se 1.503 anys després de la seva supresió per Teodosi I als considerar-los com un espectacle pagà.

2.- Demetrius Vikelas fou el primer president del CIO i el punt de recolzament del Baró de Coubertin per organitzar els Jocs Olímpics a Atenes.

3.- L’ajuda d’un milionari grec, George Averoff, que va donar un milió de dracmas va permetre la reconstrucció de l’estadi dels Jocs Olímpics.

4.- L’estadi Panathinaiko, que significa l’estadi de tots els atenesses, va acollir la cerimònia de inauguració i les proves atlètiques. És un estadi de marbre en forma d’ U. El día 6 d’abril de 1896 els Jocs Olímpics foren inaugurats pel rei de Grècia George I.

5.- La participació als Jocs Olímpics d’Atenes no va ser molt nombrosa i alguns esportistes que estaven de vacances es van inscriure per a participar. La major part dels participants eren de nacionalitat grega.

6.- Nou esports formaven part dels primers Jocs Olímpics: atletisme, ciclisme, esgrima, gimnàstica, halterofilia, lluita, natació, tennis i tir. Dos esports programats com la vela i el rem no van poder celebrar-se.

7.- La primera medalla dels Jocs Olímpics d’Atenes va ser aconseguida per James Conolly a la prova de triple salt.

8.- Els esportistes dels Estats Units van guanyar la major part de les proves atlètiques. Fins i tot la prova del llançament de disc, on el seu guanyador Robert Garrett va veure, per primera vegada, com es llançava tres dies abans de la prova.

9.- Una prova de molta tradició com és el marató, que commemora la fita de Filípides, va significar un esclat de joia per al poble grec. Spyridon Louis fou el guanyador. El príncep hereu va recorrer els últims metres de la marató al seu costat.va a l’any 490.

10.- L’èxit de la celebració dels Jocs Olímpics d’Atenes va significar la recuperació de l’esperit olímpic i el reclam de la ciutat com a seu permanent dels Jocs Olímpics.



 
            
                 
                  Contactar