Data de inici dels Jocs: 14 de maig de 1900
Data de finalització dels Jocs: 28 d’octubre de 1900
Esportistes participants: 997
Comités Nacionals Olímpics: 24
Esports: 17
Proves: 60
Elecció: La ciutat va ser triada com a ciutat seu durant la Iª Sessió del CIO del 18 al 23 de juny de 1894.
President del C.I.O: Pierre de Coubertin


 
 


                


              
            
             

                    




1.- Al 1900, el restaurador del Jocs Olímpics, el baró Pierre de Coubertin va veure realitzat la seva idea de celebrar uns Jocs Olímpics a la seva ciutat natal. Amb la celebració dels Jocs Olímpics a París 1900, començaven els torns rotatoris entre les diferents ciutats i continents per acollir cadascuna de les següents edicions olímpiques.

2.- Els Jocs de la II Olimpíada va coincidir amb el desenvolupament de l’Exposició Universal a la capital francesa. Aquest fet va ser determinant per a que moltes proves passessin desapercebudes. El públic present no sabia quina competició estava presenciant.

3.- Les proves es van allargar durant cinc meses. No va tenir cerimònia d’inauguració ni de clausura, i el públic no era conscient que s’estaven celebrant uns Jocs Olímpics.

4.- A París 1900 les proves no estaven concentrades. Les competicions es vàren desenvolupar en més de quinze escenaris. El fet de no tenir un estadi i la dispersió de les instal·lacions va deslluir la festa olímpica.

5.- Molts esportistes no eren conscients de participar als Jocs Olímpics, doncs els Jocs de París 1900 estaven anunciats als cartells publicitaris com a “Concurs Internacional d’Exercicis Físics i Esports”.

6.- D’aquests Jocs, són els únics que no es conserven els resultats oficials. La recopilació dels guanyadors i participants ha estat una tasca dificultosa. La premiació dels guanyadors no es van realitzar al finalitzar les competicions.

7.- L’augment del nombre d’esports fins a 17 faria que la participació fós més nombrosa que quatre anys abans a Atenes. Alguns dels esports del programa oficial dels Jocs Olímpics de París no tindrien continuitat al programa olímpic. Es va competir en: atletisme, ciclisme, equitació, esgrima, futbol, gimnàstica, natació, rem, tennis, tir, tiro amb arc, vela, criquet, croquet, golf, polo i rugbi.

8.- Alguns esportistes van destacar pels seus registres. Alvin Kraenzlein va guanyar quatre proves; Ray Ewry, les seves tres primeres medalles en les proves sense impuls. Un participant espanyol, Pedro Pidal, assoliria la primera medalla en uns Jocs olímpics.

9.- Per primera vegada participaren les dones a la competició. Charlotte Cooper va guanyar la primera competició en tennis.

10.- El fet de la poca assistència de públic i la decebedora organització francesa va fer replantejar-se a Coubertin el model a seguir per als propers Jocs Olímpics. La aposta per la seva ciutat el va deixar dolgut.



 
            
                 
                  Contactar