http://www.worldbadminton.net/ 
 


                


              
            
             

                    

És un esport:

Que es desenvolupa tant a nivell individual com col·lectiu. El competidors s’enfronten contra un advesari en les proves individuals. I contra dos advesaris en els dobles formant parella amb un company.

On hi ha l’única prova mixta: home i dona participant junts.

Que es desenvolupa en un pavelló cobert amb uns requisits mínims de l’alçada del sostre.

L’espai esta separat i la participació és alternativa. Esta separat per una xarxa que divideix la pista en dos meitats iguals.

Consisteix en anotar punts i arribar a guanyar dos sets.

En el qual participen tant els homes com les dones.

De raqueta.

Que necessita de dos implements la raqueta i el volant. Formant part del terreny de joc es troba la xarxa que indica la divisió del terreny de joc.

La presència olímpica d’aquest esport és de 4 vegades en el programa olímpic. És un dels esports olímpics d’incorporació més tardana.

  
Els participants s’enfronten en una pista de joc, dividida per la xarxa, impulsant un volant amb la raqueta intentant que caigui en el camp contrari i que el contrari no pugui tornar el volant en les condicions adequades abans de que caigui.
L’objectiu es guanyar els dos sets corresponents que donen la victòria. Per guanyar un set calen quinze punts per als homes i onze punts per les dones amb una diferència de dos punts.
 
Al llarg dels temps nombrosos esports de raquetes s’han practicat per tot el món. A la Xina fa més de 3.000 anys hi havia un joc característic. També existeixen antecedents d’un joc practicat anomenat poona.

En el segle XIX, oficials anglesos jugaven a la poona a l’Índia. Van començar a practicar el joc i el van difondre a Anglaterra.

Al 1873, en els terrenys del Duc de Beauport a Badminton, van adaptar els reglaments: degut a la pluja van decidir jugar a l’interior. Les noves variacions han fet evolucionar aquest esport rapidament.
 
La participació olímpica es realitza d’acord als criteris de la Federació Internacional i al rànking establert.

Les cinc proves d’aquest esport segueixen un sistema de quadre, amb caps de sèries, i sistema d’eliminació directa.

Es realitza un sorteig que confecciona el quadre de cada competició.

El quadre es confecciona a partir dels aparellaments de 32 participants o parelles participants.

Per guanyar la competició s’han de guanyar cinc partits.


            
                 
                  Contactar