http://www.aiba.net/ 
 


                


              
            
             

                    

És un esport:

Individual i d’oposició on s’enfronten dos contrincants.

Que té diferents categories en funció del pes de cada participant.

Que esta limitat pel temps per a realitzar les diferents accions pròpies de l’esport.

De combat, amb un espai comú i una participació simultània.

Que es desenvolupa en un pavelló cobert en un ring delimitat per setze cordes.

On no existeix l’empat.

On s’anoten punts per cada cop en certes zones contemplades pel reglament.

On solament participen els homes.

Que necessita d’una sèrie d’implements: guants de boxa, casc protector, protector bucal, samarreta identificativa pel color.

La presència olímpica d’aquest esport ha estat de 22 aparicions olímpiques. És un esport qüestionat però de gran tradició en el programa olímpic.

  

Els participants del mateix pes s’enfronten en un àrea de combat anomenada ring. Els dos participants provistos de guants intenten derribar-se mutuament aplicant cops al contrari, amb les mans protegides pels guants, o aconseguir el major número de punts possibles.
La boxa olímpica es desenvolupa en quatre asalts de dos minuts. Al finalitzar el combat, qui obtingui un major número de punts es proclamat guanyador del combat.
 
A l’antig Egipte, fa més de 6.000 anys, existien murals que reflectien la pràctica d’aquesta activitat. També en els Jocs Olímpics Antics ja es practicava aquest esport sota la denominació de pugilat.

Com a forma de competició moderna, el marqués de Queensbury al 1860 va establir una sèrie de reglaments que van ajudar al desenvolupament de la boxa com esport.
 
La competició esta dividida en onze categories. Cada competidor primer de tot ha de realitzar la verificació del seu pes mitjançant la pesada.

Els boxejadors són sortejats d’acord a la normativa de la Federació Internacional i la competició es desenvolupa mitjançant un sistema d’eliminació directa on el competidor que perd és eliminat.

El quadre de cada categoria una vegada confeccionat determina els enfrontaments amb les rondes preliminars, quarts de final, semifinal i final.

En aquest esport es concedeixen dos medalles de bronze als perdedors del combats de semifinals.
 
            
                 
                  Contactar