http://www.fifa.com/

 
 


                


              
            
             

                    

És un esport:

D’equip en el que s’enfronten dos equips d’onze jugadors.

Condicionat pel temps de duració del partit. Té una duració total de noranta minuts dividit en dos parts de quaranta cinc minuts.

De cooperació i oposició.

Que es desenvolupa a l’aire lliure en un terreny de gespa d’uns 105 metres per 70 metres. Té senyalitzades les diferents zones del terreny de joc.

On l’espai és comú i la participació és simultània. Té dos porteries on cal aconseguir els gols.

Que es juga amb totes les parts del cos excepte les mans. La part més utilitzada són els peus. Existeix un jugador específic, el porter, que pot utilitzar les mans i tot el seu cos dintre de l’àrea de porteria per aturar les accions i evitar els gols.

En el qual existeix la possibilitat d’empat.

Que com a esport olímpic, en la participació dels homes esta condicionats per un límit d’edat de 23 anys. Tots els participants excepte tres jugadors, que poden ser més grans, han de ser menors de la edat indicada.

Que consisteix en anotar gols a la porteria contrària.

En el que participen tant els homes com les dones.

De pilota.

Que necessita d’una pilota i dos porteries de 7,32 metres per 2,44 metres per poder jugar un encontre.

La presència olímpica d’aquest esport ha estat 23 vegades en el programa olímpic. És un esport de recent participació femenina. És l’esport més seguit fora del programa olímpic a nivell mundial.

 

Dos equips s’enfronten amb l’objectiu d’introduir la pilota en la porteria del contrari, evitant que l’altre equip faci el mateix en la porteria pròpia. Guanya el partit l’equip que ha aconseguit més gols. Existeix la possibilitat de l’empat.
Els gols es poden aconseguir amb qualsevol part del cos excepte les mans.
 
Els jocs de pilota estaven mol estesos i formaven part de la cultura de molts pobles. A la Xina existia un joc semblant, també en Grècia i durant l’imperi romà es practicava al igual que a l’Europa medieval.

Es va reglamentar i desenvolupar a Anglaterra a la segona meitat del segle XIX i la seva importància ha anar creixent fins a arribar a ser considerat “l’esport rei” amb un gran poder de convocatòria.

 
 
La competició masculina esta formada per 16 equips i la competició femenina per 10 equips.

En la competició masculina es realitza un sorteig, d’acord a uns criteris establerts per la Federació Internacional on queden aparellats els equips en quatre grups de quatre equips. Tots s’enfronten als seus rivals de grup i els dos primers classificats es creuen amb els altres dos primers de la resta de grups en els quarts de final.

A partir de quarts de final es juguen els partits a eliminatòria directa i no existeix l’empat. Si cal es juga la pròrroga i es decideix el partit amb els penals.

Els quatre guanyadors de quarts s’enfronten en semifinals i els dos guanyadors juguen per la medalla d’or i els perdedors per la medalla de bronze.

En la competició femenina, els 10 equips queden dividits en dos grups de tres equips i en un grup de quatre equips. Els dos primers i els dos millors tercers juguen els quarts de final al igual que la competició masculina, els guanyadors després la semifinal i les finals per la medalla d’or els guanyadors de les semifinals i per la medalla de bronze els perdedors de les semifinals.

El total de partits de la competició masculina és de 32 i la competició femenina 20 partits.

La competició de futbol comença uns dies abans de la cerimònia d’inauguració.
            
                 
                  Contactar