http://www.ihf.info/





 
 


                


              
            
             

                    

És un esport:

D’equip en el que s’enfronten dos equips de set jugadors.

Determinat pels temps. Un partit, té una durada total de seixanta minuts dividits en dos parts de trenta minuts.

De cooperació i oposició.

Que es desenvolupa en un pavelló cobert amb una pista senyalitzada amb les diferents zones del terreny de joc.

On l’espai és comú, excepte l’àrea específica del porter i la participació és simultània. Té dos porteries de 3 x 2 metres que són fonamentals per desenvolupar-se els partits.

On el porter és l’únic jugador que pot tocar la pilota amb els peus i té un espai propi.

Que consisteix en marcar gols a una porteria.

En el qual participen tant els homes com les dones.

De pilota.

Que necessita d’una pilota i dos porteries per poder jugar-se un partit. Un element que utilitzen els jugadors es la “pega” per les mans per tenir més adherència amb la pilota.

La presència olímpica d’aquest esport ha estat 10 vegades en el programa. És un esport de gran contacte físic entre els jugadors.

 



 

Dos equips s’enfronten amb l’objectiu d’introduir la pilota en la porteria del contrari, evitant que l’altre equip faci el mateix en la porteria pròpia. Guanya el partit l’equip que ha aconseguit més gols. Existeix la possibilitat de l’empat.
Els gols es poden aconseguir amb la mà, des de fora de l’àrea del porter contrari.






L’handbol modern té els orígens a finals del segle XIX a Europa. Era practicat als països del Nord d’Europa com Dinamarca, Suècia i sobretot Alemanya.

Té en Karl Schelenz al seu precursor, a través d’un joc anomenat “handbold”. En els seus inicis la competició es desenvolupava amb 11 jugadors per equip.




 
La competició masculina esta formada per dotze equips i la femenina compta amb deu equips classificats per a cadascuna de les dos competicions.

El model de competició és semblant. S’estableixen dos grups de sis equips per als homes i dos grups de cinc per a les dones.

Es realitza un sorteig, d’acord a uns criteris establerts per la Federació Internacional on queden aparellats els equips en dos grups.

Els equips de cada grup s’enfronten entre ells i es confecciona una classificació del 1 al 6 per als homes i del 1 al 5 per a les dones.

Els quatre primers classificats de cada grup accedeixen als quarts de final on es creuan amb els quatre primers de l’altre grup: 1 A-4 B, 2 A-3 B, 3 A-2 B i 4 A-1 B.

Els guanyadors d’aquests partits juguen les semifinals: guanyador 1 A-4 B contra guanyador 3 A-2 B i guanyador de 2 A-3 B contra guanyador de 4 A-1 B.

Els perdedors dels enfrontaments dels partits de quarts de final juguen per les posicions del 5 al 8 classificat.

Els classificats en les posicions 5 dels grups masculins lluiten per la novena plaça i els classificats en la posició 6 dels grups masculins disputen la onzena posició. En la competició femenina els 5 dels grups s’enfronten par la novena plaça.

L’empat és un resultat possible en els partits de grup. A partir de les eliminatòries no queda contemplat.

Els guanyadors de les semifinals s’enfronten en la final per la medalla d’or i els perdedors per la medalla de bronze.

El total de partits de la competició masculina és de 44. En la competició femenina el total de partits és de 33 partits.









            
                 
                  Contactar