http://www.pentathlon.org/ 
 


                


              
            
             

                    

És un esport:

Individual format per cinc modalitats diferents de cinc esports: atletisme, natació, tir, equitació i esgrima.

Que es desenvolupa en cinc espais diferents: els propis de cadascun dels esports que composen aquest esport. La diferència es troba en que la prova atlètica es realitza fora d’una pista d’aletisme: camp a través, piscina, pista d’esgrima, zona de tir i pista de salts.

En el qual s’otorgen punts en funció dels resultats obtinguts a partir d’uns criteris i marques.

Que es caracteritza pel domini de cinc modalitats d’esports totalment diferents i per l’alta exigència d’entrenament requerida. L’esforç dels participants per dominar cadascuna de les proves requereix de un entrenament molt temporalitzat.

En el que participen els homes i molt recentment les dones.

D’una alta superació pesonal que requereix de materials molt diferents en funció de cada prova a realitzar.

Que necessita de molts implements: arma d’esgrima, pistola de tir, material de natació, material d’atletisme i material d’equitació. El cavall el psa l’organització i es utilitzat per varis participants d’acord a un sorteig.

La presència olímpica d’aquest esport és de 21. És juntament amb l’equitació l’esport que utilitza un animal per desenvolupar la competició.

  

Els participants han de realitzar cinc proves diferents de cinc esports: prova de salt en equitació, competir contra tots els participants en una prova d’esgrima a un sol tocat, nedar una distància de 200 metres en natació, prova de tir amb pistola i cursa a peu de cros de 3.000 metres.
Per cada resultat aconseguit acumulen punts. La suma total de punts obtinguda determina al guanyador que és qui ha acumulat més punts.
 
Pierre de Coubertin va idear aquest esport combinat a partir del pentatló antic.

Té un àmbit militar en els seus origens i buscava la polivalència on l’esportista havia de cavalcar, correr, nedar, lluitar amb una espasa i ser molt certer amb la pistola.

La primera participació olímpica a l’any 1912 coincidia amb els origens d’aquest esport tant peculiar que simulava les aventures d’un correu militar.
 
La competició masculina i la competició femenina es composa de cinc proves que otorguen punts als participants.

Cada resultat obtingut equival a uns punts que després d’haver-se sumat determinen la classificació definitiva en aquest esport.

L’ordre de disputa de les cinc proves és primer tir, segon esgrima, tercera natació, quart equitació i finalment la cursa.

 


            
                 
                  Contactar