http://www.fina.org/

 
 


                


              
            
             

                    

És un esport:

Individual amb proves col·lectives de sincronització.

On la competició es desenvolupa en una piscina amb una profunditat mínima de cinc metres. La piscina pot estar a l’aire lliure o a cobert.

En el qual la piscina acostuma a tenir una forma més quadrada de 20 x 20 metres.

De puntuació otorgada pels jutges que avaluan l’execució dels exercicis dels saltadors d’acord a la dificultat. Cada salt té una nomenclatura que especifica el tipus de salt realitzat. En la competició sincronitzada s’avaluen els salts i la sincronització

On existeixen dos superfícies d’impulsió: el trampolí de 3 metres i la plataforma a 10 metres de la piscina.

On la participació és alternativa entre els participants i comú, en funció si la prova és individual o sincronitzada.

En el qual hi ha participació dels homes i de les dones.

De gran dificultat tècnica, de gran precissió i molt estètic.

D’una gran concentració i de gran domini tècnic dels diferents salts. Un petit detall pot espatllar un gran salt.

On els saltadors utilitzen proteccions als canells i una petita tovallola. Acabats el salts acostumen a donar-se una dutxa de contrast.

La presència olímpica d’aquest esport ha estat de 22 aparicions olímpiques. És un dels esports que forma part de la natació.

  

Els participants han de realitzar un determinat número de salts. Cada salt es puntuat pels jutges d’acord a la seva dificultat. El guanyador és qui més punts a rebut i acumulat al finalitzar la tanda completa de salts.

En els salts sincronitzats a més del salt es puntua la sincronització dels dos saltadors. Amb la suma total de punts es determinen els guanyadors.
 
Els antics vikings eren especialistes en realitzar salts. També altres pobles com els mexicans i els polinesis han fet dels salts un ritual.

Els salts eren una mostra de diversió i de valentia. Les característiques geogràfiques propiciaven la realització de salts.

La primera competició es va realitzar a Gran Bretanya a finals del segle XIX.
 
Les competicions individuals es realitzen d’acord a tres rondes: la ronda preliminar, la semifinal i la final.

En la ronda preliminar tots els saltadors efectuen els seus salts que són puntuats pels jutges. Els primers 18 es classifiquen per a les semifinals.

En les semifinals s’efectuen nous salts que se sumen als obtinguts a la ronda preliminar. La suma de resultats classifica als dotze primers per a la final.

En la final s’efectuen nous salts i amb la ponderació de notes obtingudes es realitza la classificació definitiva que determina als primers classificats a cada prova.

En la competició de salts sincronitzats, les vuit parelles participants realitzen cinc salts en una ronda final. La suma de les notes otorgades pels jutges en tots els salts determinen la classificació final.
 
            
                 
                  Contactar