http://www.wtf.org/ 
 


                


              
            
             

                    

És un esport:

Individual i d’oposició on s’enfronten dos contrincants.

Que té diferents categories en funció del pes de cada participant. Es realitza una pesada per a confirmar el pes de cada participant.

Que esta limitat per un temps per a realitzar les diferents tècniques que poden donar la victòria a un dels dos contricants.

De combat, amb un espai comú i una participació simultània.

Que es desenvolupa en un pavelló cobert en un tatami on es desenvolupa l’enfrontament entre els competidors.

On no existeix l’empat. Els jutges són els que desfan aquest empat.

On s’otorgen punts per cada tècnica correcta. Solament s’utilitzen els peus i les mans amb els que golpejaran a l’adversari d’acord al reglament.

En el que participen tant els homes com les dones.

Que necessita d’una vestimenta fonamental: pantalons i camisa llarga anudats pel cinturó. Les proteccions són fonamentals: casc, protector del cos, coquillera, protectors de avantbraços i espinilleres.

La presència olímpica d’aquest esport ha estat de 2 aparicions olímpiques. És l’esport de combat d’incorporació més tardana.

 

Els participants del mateix pes s’enfronten en un àrea de combat, utilitzant les mans i els peus. Per puntuar cal aplicar les tècniques necessàries i per cada cop vàlid s’aconsegueix un punt. Qui al finalitzar el combat hagi acumulat més punts serà proclamat com a guanyador de l’enfrontament.
El reglament defineix claramentquines zones del cos són les que puntuen.


Té un antecedent en el segle VII en el “Tae Kyon” encara que la seva denominació actual va sorgir a meitat del segle XX.

La seva existència té grans influències d’altres esports de combats asiàtics, amb més 2.000 anys.

Té un origen coreà i esta molt lligat al poble que l’ha adaptat com autòcton.
 
La competició esta dividida en quatre categories masculines i quatre categories femenines. Cada competidor primer de tot ha de realitzar la verificació del seu pes mitjançant la pesada. Sense el pes adequat no es pot participar.

Els taekwondistes són sortejats d’acord a la normativa de la Federació Internacional i la competició es desenvolupa mitjançant un sistema d’eliminació directa amb repesca.

El quadre de cada categoria determina els enfrontaments amb totes les rondes d’eliminació i de repesca.

Els competidors es van eliminant entre ells. Quan dos competidors arriben a la final comença l’opció de repesca per als competidors eliminats pels dos finalistes.

En aquest esport es concedeix una medalla de bronze a diferència del judo que utilitza un sistema de repesca i concedeix dos.
 
            
                 
                  Contactar