http://www.itftennis.com/ 
 


                


              
            
             

                    

És un esport:

Que es desenvolupa tant a nivell individual com col·lectiu. Els participants s’enfronten contra un advesari en les proves individuals. I contra dos advesaris en els dobles formant parella amb un company.

Que es juga a l’aire lliure sobre diferents superfícies.

Que requereix d’uns requisits mínims de separació de la pista de joc i altres elements que puguin entropir la devolució de la pilota.

On l’espai esta separat i la participació és alternativa. Esta separat per una xarxa que divideix la taula en dos meitats iguals.

Que consisteix en anotar punts, jocs i arribar a guanyar dos sets, excepte en la final masculina.

En el que participen tant els homes com les dones.

De raqueta.

Que necessita de dos implements la raqueta i una pilota que en funció de la superfície de joc, pot anar més o menys ràpida.

La presència olímpica d’aquest esport és de 12. És un dels esports més seguits fora de la competició olímpica i amb uns més alts guanys per als seus participants.

 

Els participants s’enfronten en la pista de joc, dividida per la xarxa, impulsant una pilota amb la raqueta intentant que boti en el camp contrari i que el contrari no torni la pilota en les condicions adequades.
L’objectiu es guanyar els sets corresponents: dos o tres. Per guanyar un set cal aconseguir previament els jocs i abans els punts necessaris per guanyar el joc.


És una evolució del joc francès del paume, però té antecedents al llarg de la història en el joc grec anomenat “sfaristiki” del segle V a. C. i el “tractat dello Palla” de 1.555.

En 1858 es crea el primer terreny de joc i s’estableixen unes primeres regles. Abans hHavia estat una activitat per aristòcrates.

El 23 de febrer de 1874 Walter Wingfield perfecciona les regles, que han sofert una gran evolució fins a l’actualitat.
 
La participació olímpica es realitza d’acord als criteris de la Federació Internacional i al rànking establert.

Les quatre proves d’aquest esport segueixen un sistema de quadre, amb caps de sèries, i sistema d’eliminació directa.

Es realitza un sorteig que confecciona el quadre de cada competició.

El quadre es confecciona a partir dels aparellaments dels participants individuals, un total de 64 homes i 64 dones. Les parelles participants són 32 per als homes i 32 per a les dones.

Per guanyar la competició s’han de guanyar un mínim de cinc partits en dobles i sis en individuals.


            
                 
                  Contactar