http://www.issf-shooting.org/

 
 


                


              
            
             

                    

És un esport:

Individual consistent en llançar amb diferents armes sobre uns blancs. Les armes poden ser armes curtes i llargues. Els blancs poden ser fixes i mòbils.

On les armes comunes són: el fusell i la pistola.

On les proves de tir al plat són les que es realitzen a l’aire lliure. Altres proves es realitzen a cobert en sales específiques o en espais preparats.

A on els implements són fonamentals: arma i munició, a més del blanc.

De gran precisió.

On totes les proves són individuals.

Amb rècords.

Que es valora per punts d’acord a la suma total dels encerts dels tiradors.

Practicat pels homes i les dones.

Que necessita d’alguns elements propis: una equipació especial amb protectors per l’oïda, en algunes proves s’utilitzen guants i ulleres per tapar un ull.

La presència olímpica d’aquest esport ha estat de 23 aparicions olímpiques. És l’únic esport que es realitza amb armes de foc.

  

Els participants han d’obtenir la màxima puntuació disparant un número de projectils sobre unes dianes o blancs.
Les armes utilitzades són diferents en funció de cada prova. Al resultat acumulat de tots els competidors en cada prova li segueix una ronda final que determina els guanyadors finals.
 
Des de l’invenció de la pólvora per part dels xinesos, es va començar a utilitzar les armes de foc per a la supervivència i la caça.

Amb la creació de la primera arma de foc, poc precisa, es va generalitzar el seu us. Als segles XIII i XIV es celebren les primeres competicions.

Durant el segle XIX, el tir es transforma en un esport i assoleix una gran popularitat.

És l’esport que més canvis ha experimentat en la competició olímpica.
 
Totes les competicions són individuals. Cada modalitat de competició es desenvolupa mitjançant diferents sèries de trets al blanc corresponent, amb l’arma específica de la modalitat.

La competició consta de dos fases de competició en cada una de les modalitats esportives: qualificació i final.

En la qualificació tots els tiradors realitzen els mateixos trets. Els sis o vuit primers, segons la prova, accedeixen a la final a on realitzen una sèrie de trets més.

La suma de la totalitat de punts obtinguts pels trets determina la classificació definitiva i l’obtenció de les medalles.
 
            
                 
                  Contactar