http://www.fina.org/







 
 


                


              
            
             

                    

És un esport:

D’equip en el que s’enfronten dos equips de set jugadors en una piscina.

Determinat pels temps. Un partit té una durada de 28 minuts dividits en quatre parts de set minuts cadascuna. Cada equip té un límit de possessió de la pilota en atac de 35 segons.

De cooperació i oposició.

Que es desenvolupa en una piscina a l’aire lliure o a cobert senyalitzades amd diferents marques exteriors.

On l’espai és comú i la participació és simultània. Té dos porteries de color blanc que es mantenen flotant sobre la superfície.

On el porter és l’únic jugador que va identificat amb un casquet de color vermell. La resta dels jugadors van amb casquets blans i de color fosc, normalment blau.

Que consisteix en marcar gols a una porteria.

En el qual participen tant els homes com les dones.

De pilota.

Que necessita d’una pilota i dos porteries per poder jugar-se.

Que requereix d’una gran resistència física, els únics jugadors que juguen un partit sencer acostumen a ser els porters.

La presència olímpica d’aquest esport ha estat 24 vegades en el programa. És l’esport d’equip amb més participacions olímpiques.

 



 

Dos equips s’enfronten dins de l’aigua amb l’objectiu d’introduir la pilota en la porteria del contrari, evitant que l’altre equip faci el mateix en la porteria pròpia. Guanya el partit l’equip que ha aconseguit més gols. Existeix la possibilitat de l’empat.
Els gols es poden aconseguir amb la mà i la pilota es pot tocar amb qualsevol part del cos.




 
Té els seus origens en Gran Bretanya a meitat del segle XIX. És l’únic esport d’equip que es desenvolupa en l’aigua.

Les primeres regles daten de l’any 1876, però la primera vegada que es va jugar d’una manera molt similar a l’actual es produeix a l’any 1885.

Soldats anglesos havien practicat aquest esport a l’Índia.




 
La competició masculina esta formada per dotze equips i la femenina compta amb vuit equips classificats per a cadascuna de les dos competicions.

E n la competició per als homes s’estableixen dos grups de sis equips per als homes i dos grups de quatre per a les dones.

Es realitza un sorteig, d’acord a uns criteris establerts per la Federació Internacional on queden aparellats els equips en dos grups.

Els equips de cada grup s’enfronten entre ells i es confecciona una classificació del 1 al 6 per als homes i del 1 al 4 per a les dones.

El primer classificat de cada grup de sis dels homes accedeix directament a les semifinals. El segon i tercer classificat del grups han de disputar un partit de quarts de final: segon A contra tercer B i tercer A contra segon B. Els guanyadors disputen les semifinals contra els equips ja classificats.

Exactament igual succeix amb les dones: el primer classificat de cada grup de quatre accedeix directament a les semifinals. Les dos millors segones, s’enfronten amb les dos millors terceres. Les guanyadores juguen les semifinals amb les ja classificades.

Els guanyadors de les semifinals s’enfronten en la final per la medalla d’or i els perdedors per la medalla de bronze.

Existeixen partits classificatoris per determinar la posició de cada equip al final de la competició.

L’empat és un resultat possible en els partits de grup. A partir de les eliminatòries no queda contemplat.

El total de partits de la competició masculina és de 42. En la competició femenina el total de partits és de 20 partits.








            
                 
                  Contactar