Els recursos i les activitats

Els recursos i les activitats que trobeu en els blocs centrals es poden identificar gràcies a una icona que us permet diferenciar el tipus d'ítem. A continuació hi ha el títol, que és també un hiperenllaç al recurs o l'activitat que identifica. Si deixeu el punter sobre el nom, s'obre un quadre de text emergent que us dóna informació per identificar el tipus d'activitat de què es tracta.

Al següent tema veureu amb més profunditat els diferents recursos i activitats. Tot seguit hi ha un breu resum dels més importants:

Enllaços a fitxers o a pàgines web externes. Els fitxers poden ser de qualsevol tipus i en els formats més corrents. Observareu que la icona canvia segons el tipus de fitxer. Per exemple, un recurs que sigui un document PDF es veurà així:
Pàgines de text o pàgines web elaborades per al curs:
Directoris, que donen accés als estudiants a diversos fitxers alhora continguts dins un directori del curs:
Consulta. És una pregunta que fa el professorat i a la qual es proposen diferents respostes tancades.
Fòrum. L'estrella de la comunicació entre tots els participants i en totes direccions. Amb els fòrums, no solament es poden donar avisos, exposar opinions, fer presentacions o adjuntar treballs (fitxers de text, imatges, full de càlcul, etc.). També permet compartir feines, organitzar un treball en grup, etc.
Glossari. En principi, serveix per fer una sèrie de fitxes amb el significat de definició de paraules, tal com indica el nom.També es pot usar-los per classificar conceptes, crear paquets de fitxes sobre temes determinats i deixar que els estudiants creïn les entrades.
Base de dades És similar al glossari des del punt de vista de possibilitats d'ordenació i cerca d'informació, però amb més possibilitats d'edició.
Lliçó. Permet donar informació als estudiants i comprovar que és entesa a través de la resposta a preguntes.
Qüestionari. Conjunt de preguntes de diferents tipus: de vertader/fals, d'opcions múltiples, de resposta oberta, numèrica, de relació, etc. Un qüestionari es pot obrir i tancar en determinades dates i donar a l'usuari/ària el resultat i la interacció de forma immediata.
Tasca. Encàrrec de feina. N'hi ha de tres tipus: tasca en línia per fer directament amb l'editor i damunt la pàgina web. La tasca amb enviament de fitxer, que es fa amb un programa a banda (per exemple: fitxers de text amb l'OOWriter, imatges amb el GIMP, etc.), i la tasca fora de línia, que permet, per exemple, incloure a les qualificacions dels estudiants la nota d'una activitat que han fet de manera presencial, com ara un examen o una pràctica de laboratori.
Wiki. És una pàgina web de fàcil modificació tant per part del professorat com per part dels estudiants. Tothom hi pot tenir accés, editar-la i canviar-la, amb la qual cosa les modificacions passen a ser públiques.
Xat. El xat o xerrada, permet la discussió en temps real i sobre la pàgina web entre tots els participants del curs.