L'ARBOÇ

Nom científic: Arbustus unedo

Família: Ericàcies

arboç
madroño
amanda
amendoeiro
stawbwerry tree
arbousier
erdbeerbaum

Descripció: Arbre verd tot l'any , sovint poc desenvolupat i d'aspecte arbustiu ; branques joves enrogides i peludes . Fulles lluents lanceolades finament dentades amb el pecíol curt. Les fulles s'alternen a la tija . És una espècie que viu principalment el sòls silicis .

Floració: D'octubre a Febrer . Les flors són blanques de corol·la petita amb forma de vas .El fruit és comestible, la cirera d'arboç , presenta una superfície granelluda i és vermell quan és madur. Triga un any a madurar .

Habitat: Té una amplia distribució a la conca mediterrània i penetra també a les terres europees d'influència atlàntica. Viu pricipalmnet als terrenys silicis formant part del sotabosc dels alzinars aclarits o constituint màquies.

Usos: Es fan confitures amb el fruit . Cal tenir en compte que el fruit quan és madur, conté petites quantitats d'alcohol.

Propietats remeieres: Les fulles tenen propietats astringents i antisèptiques.

TORNAR A L'ITINERARI


CORREU