LA FARIGOLA

 

Nom comú: Farigola.

Nom científic: Thymus vulgaris.

Família: Labiades.

cast: tomillo; gall: tomilho; basc: elar; fr: thym ; angl: thyme; alem: Thymian M.


Descripció: La farigola és un petit arbust aromàtic perennifoli que no passa del 40 cm d'alçada . Presenta fulles sense pecíol molt petites de 4 a 9 mm amb les vores del limbe enrotllades cap el revers. Les fulles es disposen de forma oposada al llarg de la tija.

Floració: Floreix a la primavera. Les flors són lleugerament blaves i es disposen formant ramells. El fruit és sec , rodo i molt petit

Habitat: Espècie propia dels llocs calents i arrecerats de la regió mediterrània occidental.

Usos:: S'utilitza a la cuina com un condiment i per fabricar perfums i sabons.

Curiositats: Té una notable impotància com a planta mel·lifera.

Propietats remeieres: El timol, l'esència més important de les que conté és un antisèptic potent.

TORNAR A L'ITINERARI


CORREU