Glossari

Coroide: És la capa dura de l'ull que li permet mantenir la forma de globus. Per la part davantera és transparent i rep el nom de còrnia, mentre que la resta és opaca i pot estar acolorida (en les persones és de color blanc)

Egagròpiles: Són petites boles de materials que els ocells no ha pogut digerir i surten intactes (per exemple: els ossets d'un mamífer, el pèl, etc.)

Envergadura: És la distància que hi ha entre les puntes d'ambdues ales quan l'ocell les té completament desplegades.

Estrígids: Familia d'ocells de l'ordre dels estrigiformes. Presenten disacos facials separats. Pateixen presbícia, i tenen el bec envoltat de plomes transformades en una mena de pèls que els permeten examinar els aliments abans de menjar-los.

Estrigiformes: Ordre d'ocells rapinyaires nocturns, de cap i ulls grossos, amb les plomes de la cara disposades en cercle al voltant dels ulls, Tene bec fort curt i molt ganxut, les potes fortes i quatre dits acabats en urpes a cada peu.

Flora: Conjunt de la vegetació característica d'un indret, zona o regió.

Ornitòleg: Estudiós dels ocells, llurs característiques i costums

Presbícia: Malaltia de la vista que impedeix la correcte visió dels objectes que estan a prop.

Rapinyaire: Ocell que té el bec ganxut i urpes ben desenvolupades amb els quals captura i mata animals, des d'insectes a mamífers, per procurar-se aliment.

Sedentari: Que es manté la major part de la seva vida en un mateix lloc, indret, zona o regió

Titònids: Família d'ocells de l'ordre dels estrigiformes, de 33 a 45 cm. d'alçada amb els discs facials molt marcats i soldats en un de sol que té forma de cor. El plomatge està adaptat al vol nocturn.
 

PÓgina d'inici