Com són


Pingüí era el nom amb el qual s'anomenava l'Alca Reial, una au de gran tamany ja extingida, no voladora de color blanc i negre que caminava en posició de peu i nedava excel·lentment.

 

Alca Reial
Tenen el cos cobert de plomes Les seves ales se semblen més a les aletes d'altres vertebrats nedadors. Tenen el cos cobert de plomes i amb una pel·lícula de greix que els aïlla de les baixes temperatures de les aigües on viuen..
Els ossos d'un pingüí

Què mengen


S'alimenten de peixos, calamars i krill (petits crustacis semblants a una gamba).
peix
calamar
Krill

On viuen


Els pingüins són aus gregàries. Les seves colònies estan formades per centenars de milers d'individus, que criden amb força i sens parar. Tant al mar com a la terra se'ls observa en bandades. La major part dels pingüins viuen a a l'Antàrtida i a les illes subantàrtiques. La resta es reparteixen per Austràlia, Sudamèrica, Sudàfrica i Illes Galàpagos.
Pol Sud
Antàrtida

 

Més informació sobre l'Antàrtida:

Coneix l'Antàrtida

L'empremta de l'home a l'Antàrtida

Antártida educativa

La regiones polares

 

 


Com neixen


Els pingüins es concentren en grans colònies en època d'aparellament.
Colònies de pingüins
La veu d'un petit de l'espècie Adèlia.
veu d'un petit Adèlia
La veu d'un petit de l'espècie Emperador
veu d'un petit Emperador
La veu d'un adult de l'espècie Adèlia.
veu d'un adult Adèlia
La veu d'un adultt de l'espècie Emperador
veu d'un adult Emperador
Solen pondre dos ous, excepte els pingüins Rei i Emperador que només en ponen un. El temps d'incubació depèn de l'espècie, entre 30 a 37 dies o en el cas del pingüí Rei durant més de 50 dies.
Pingüí Emperador i el seu petit
Dipositen els ous en diferents llocs, tot depenent de l'espècie, pot ser en un cau, forats en les roques, o com fan els pingüins Emperador i Rei que utilitzen les seves potes de suport.

Els seus depredadors


Les foques lleopards poden arribar a mesurar 4 metres. De totes les foques i lleons marins, aquets són els més agressius. A més de calamars i peixos,s'inclouen en la seva alimentació pingüins, altres aus i cadells d'altres foques.
Foca Lleopard
Les orques mascles creixen fins a 7 metres i les famelles fins a 6 metres. És possiblement el més gran i ferotge caçador que habita al mar, i el més gran dels carnívors de mar i de terra. S'estima una població d'Orques a l'Antàrtic del voltant de 200.000 exemplars. La Comissió Balenera Internacional ha prohibit la cacera i mort d'aquestes balenes.
Orca o balena assessina
De la mateixa família dels coloms, aquesta au roba l'ou els pingüins per a la seva alimentació i ataquen els petits.
Petrell robant un ou de pingüí
De la família de les gavines al igual que els petrells, s'alimenten d'ous de pingüí i poden atacar els petits acabats de néixer.

   
Amunt, amunt