L'UNIVERS
 

La major part de l'univers està formada per espai buit dins del qual hi podem trobar diversos cossos celestes :

  • Estrelles, formades principalment per hidrogen i heli, que emeten energia en forma de llum i calor.
  • Planetes, objectes que no emeten llum pròpia i que giren al voltant d'una estrella. Al seu voltant hi poden girar satèl·lits.
  • Cometes, astres amb un cap de glaç i roca i una cua de gas i pols que giren en òrbites molt allargades al voltant d'una estrella.
  • Asteroides, cossos rocosos petits i sovint de forma irregular que giren al voltant d'estrelles. Quan entren a l'atmosfera de la Terra originen els estels fugaços.

Les nebuloses, com la de la figura superior, són concentracions de gas i pols a l'espai interestel·lar. A algunes nebuloses s'hi formen estrelles.

A més hi ha les galàxies, agrupacions d'estrelles, gas i pols com la de la figura inferior, fotografiada pel telescopi espacial Hubble. El nostre sistema solar pertany a una galàxia anomenada Via Làctia.

(http://spaceplace.jpl.nasa.gov/en/educators/teachers_ss_images.shtml)

La part de l'univers que coneixem millor és el nostre sistema solar, format per la nostra estrella, el Sol, i tot un seguit de planetes i d'altres astres que giren al seu voltant.

Segur que ja saps quins són els nou planetes del nostre sistema solar, veritat? Doncs, si vols practicar una mica els teus coneixements sobre l'univers i sobre aquest racó que ocupem, aquí tens alguns exercicis.

 

Material elaborado por Irene Martínez

  Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.