HISTÒRIA

2on Batxillerat

 

Normes d’avaluació

 

 

Prof. Isabel Pérez

 

Temari : Història d’Espanya i Catalunya moderna i contemporània.

 

Metodologia:

            Es donaran apunts. El llibre serà un manual de l’alumnat que es comentarà a classe. Es faran exercicis del llibre i altres segons els temes i de diferents tipus, es comentaran mapes i gràfics, es faran comentaris de text, i treballs. Es reforçarà amb material multimèdia.

           

Criteris d’avaluació:

 

 

 

Els exàmens poden estar constituïts de preguntes objectives i/o comentaris de text, mapes, gràfics...

 

 

  1. El nivell de comprensió o captació d’un concepte i l’habilitat que es demostri en la resposta.
  2. La comprensió que l’alumnat mostri dels conceptes clau del curs i la seva habilitat en l’ús del material de què hagi disposat per demostrar-lo, així com la capacitat per a buscar aquest material.
  3. La qualitat del raonament i les habilitats que es mostrin en relació amb la Història, més que la memòria o habilitat d’escriure molt, que es valorarà en tant que constitueixi una vàlida explicació en relació al que es pregunta.
  4. El coneixement de dades en preguntes en les que els seus objectius no siguin simplement recordar més coses es valorarà en els casos que s’ajusti a la pregunta d’acord amb aquests objectius.
  5. Buscar respostes que demostrin habilitat per a captar conceptes i raonar deductivament.
  6. La capacitat de l’alumnat per a comprendre les limitacions del material de les fonts històriques, així com per a interpretar-lo i valorar-lo.
  7. Els intents realitzats per a captar els conceptes es consideraran positius.
  8. Presentació de treballs i altres activitats, així com la seva adequació al format pre-establert.

 

Objectius generals de l’assignatura

 

  1. Tenir el bagatge històric, cultural, econòmic i social suficient per a comprendre els canvis que es produeixen a la societat actual.
  2. Conèixer l’entorn com a resultat de la interrelació entre l’ésser humà i el medi.
  3. Entendre en què consisteixen les societats d’Antic Règim i capitalistes i les particularitats de com es va fer la transició al capitalisme i la revolució liberal a l’estat espanyol.
  4. Relacionar els conflictes i reajustaments d’ordre intern generats pel procés de consolidació, difusió i crisi de l’estat liberal amb l’ascens i internacionalització del sistema capitalista.
  5. Distingir les idees i moviments darrera dels conflictes i de l’evolució de la mentalitat de la societat moderna i contemporània a l’estat espanyol.
  6. Interpretar la importància de la tecnologia i el pensament científic en el marc de la industrialització.
  7. Utilitzar el mètode científic. Ser capaços d’interpretar textos, gràfics, etc.
  8. Desenvolupar el sentit crític i la tolerància vers als altres.