Quadern

Weblog compartit, amb anotacions d'en Joan, la Pepa, la Mercè, la Immaculada, la Trini i la Laura.









Weblog Commenting by HaloScan.com


 Bitacoras.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?
28.11.03
 
Com podeu comprovar s'han perdut tots els comentaris que fins ara estaven anexats a les vostres aportacions/intervencions a Quadern.
Hi havia un problema i l'he volgut solventar: els comentaris es visualitzaven o no en funció del navegador (IE o Mozilla, p.e.).
Sembla ser que l'autor del script que controla els comentaris ho ha tingut en compte i l'ha modificat . La inclusió del nou script a Quadern implicava el risc de perdre els comentaris existents. L'he assumit i així ha passat. Els comentaris s'han perdut.
A partir d'ara, però, espero i desitjo que siguin igualment visibles amb qualsevol navegador.


26.11.03
 
Joan & company en la web del xtec, han fet un apartat del Linux, està mol bé, té molts enllaços amb diferents àrees. Mireu-la !!!!
L’adreça és http://linux.xtec.es/cgi-bin/awki.cgi/ElRaconetDeLinux
Mireu el programa que elimina els fitxers espies, està molt bé, és gratuït i s’actualitza molt ràpidament.
Jo l’he baixat i va molt i molt bé, és diu Ad-aware 6.0 està amb anglès però te un pack amb espanyol, si el voleu baixar està a la web del softonic.
Si necessiteu més informació, envieu-me un missatge.


20.11.03
 
Una adreça que et pot interessar Joan, es una enciclopèdia virtual de biologia


17.11.03
 
He penjat a la meva pàgina web a Xtec (que ja té 10Mb ocupades i m'han hagut de deixar 10Megues més) els materials d'un curs de Word avaçat que vaig fer a principi d'any.
És un dels cursos més currats i em sabia greu tenir els materials desats i sense donar-los sortida. I el divendres, parlant amb una noia de la feina, me'n vaig recordar i m'he passat el cap de setmana posant-los en solfa per publicar.
I ja hi són. Els podeu fer servir (molt recomanable), editar, ampliar, reduir, criticar, etc.
Els propers que publiqui potser seran de l'OpenOffice Writer.


 
Bé nois després de 400 intents l’únic problema era la data canviada de l’ordinador, la data la tenía al 2035 si que passa el temps!!!!!!

Si congeleu els equips amb del Deep Freeze, aneu al tant amb la versió del XP, s’instal•la bé, i funciona de meravella, el problema està després al descongelar, no ho pots desinstal•lar, de cap manera, jo després d’intentar-ho tot, fins hi tot, intentant tornar-ho a instal•lar, no em deixa, fins que no se com, amb dona el senyal de “no activat” però l’icona no se’m va.

Aneu amb compte nois, m’he trobat, que la setmana passada no anava Internet, i és que ens havien canviat les DNS de la connexió ,(sense avís), no sé si va per zones, peró si us trobeu en aquest problema, truqueu a telefònica.


 
Holaaaaaa, em sembla que ara si que si.
Si tot va bé, us podré enviar els meus comentaris, tenia el gran problema de la data cambiada de l'ordinador.


 
Holaaaaaaaaaaa, soc la Laura i em sembla que encara no se bé perque no em surt. Si es veu us podré enviar les meves anotacions.


12.11.03
 
I més...

A Cuadernos Cervantes de la Lengua Española hem trobat un article de Mª del Carmen Fernández López (Universidad de Alcalá) sobre MATERIALES E/LE - SELECCIÓN DE MANUALES Y MATERIALES DIDÁCTICOS.
Per accedir-hi directament, es pot clicar aquí


 
Més coses relacionades amb ELE...

El CD-Rayuela "es una herramienta para los profesores de lengua, que nace como extensión de Rayuela, la sección del Centro Virtual Cervantes: http://cvc.cervantes.es/aula/pasatiempos/"..."El Cd-Rayuela está pensado como una herramienta de apoyo para el profesor de lengua y pone a su disposición los 21 programas interactivos utilizados en Rayuela, si bien la utilidad didáctica de estos juegos no excluye, lógicamente, otras áreas de la actividad docente.
Gracias a estos sencillos programas de creación de ejercicios, el profesor se convierte en autor de sus propias actividades y de material de apoyo. Los alumnos podrán trabajar con él tanto desde su propio ordenador como desde los ordenadores del centro educativo, conectados en red al servidor del centro. Además de estos programas de fácil manejo, la aplicación incluye un editor en HTML que permite publicar, tanto en una red local como en internet, actividades didácticas completas que integren elementos hipertextuales y multimedia.
".


 
En el número 53 (abril de 2003) de la revista Carabela, monogràfica i dedicada a "la enseñanza del español como segunda lengua a inmigrantes", trobem una secció sobre "Recursos en Internet para la elaboración de actividades". Aquesta secció es pot consultar on-line a la URL http://www.ub.es/filhis/culturele/53MCruzP.html


10.11.03
 
Una activitat extreta del llibre "Five-minute activities" de CUP que he provat i ha donat bon resultat tant a les classes d'anglès com a la de castellà (nivell 1 oral, gent alfabetitzada mínimament). Es diu "Fer paraules a partir de ...". Poso, de forma desordenada i com casual, unes quantes lletres a la pissarra (vocal i consonants) en majúscula: A, E, I, O, P, S, L, R, M, N, F, C. La gent ha de dir paraules que es puguin formar a partir d'aquestes lletres. Me les diuen deletrejant-les i jo les vaig apuntant en un racó de la pissarra. Es pot acceptar que repeteixin una lletra si cal per fer una paraula (pasa) i posteriorment acotar que només es pot utilitzar la lletra una vegada (mano). Sorprenent la quantitat de paraules que la gent va extreure. I en castellà és molt més difícil que en anglès (molts monosíl·labs).


3.11.03
 
Deixo anotada la referència que he trobat al lloc web del CVC (Centro Virtual Cervantes), sobre el Marco común europeo de referencia para las lenguas.
El Marco común europeo de referencia para las lenguas: aprendizaje, enseñanza, evaluación es el resultado de más de diez años de investigación llevada a cabo por especialistas del ámbito de la lingüística aplicada y de la pedagogía, procedentes de los cuarenta y un estados miembros del Consejo de Europa.
El Marco de referencia se ha elaborado pensando en todos los profesionales del ámbito de las lenguas modernas y pretende suscitar una reflexión sobre los objetivos y la metodología de la enseñanza y el aprendizaje de lenguas, así como facilitar la comunicación entre estos profesionales y ofrecer una base común para el desarrollo curricular, la elaboración de programas, exámenes y criterios de evaluación, contribuyendo de este modo a facilitar la movilidad entre los ámbitos educativo y profesional.
El Marco común europeo de referencia para las lenguas: aprendizaje, enseñanza, evaluación es un documento cuyo fin es proporcionar una base común para la elaboración de programas de lenguas, orientaciones curriculares, exámenes, manuales y materiales de enseñanza en Europa.