Quadern

Weblog compartit, amb anotacions d'en Joan, la Pepa, la Mercè, la Immaculada, la Trini i la Laura.









Weblog Commenting by HaloScan.com


 Bitacoras.com


This page is powered by Blogger. Isn't yours?
27.2.06
+ protopages
 
Aprofitant que s'acosta el Dia Internacional de la Dona, he preparat un lloc web amb informacions i treballs sobre el tema.
Per fer-ho he utilitzat Protopage
Podeu veure'l, utilitzar-lo. El trobareu aquí.
S'admeten comentaris i sugeriments.


26.2.06
Sobre Protopage
 
Fa uns dies vaig redescobrir Protopage.
Vaig llegir un post a Narref Blog que en parlava i vaig recordar que feia temps ho havia xafardejat i... també arraconat.
Resulta que ara ja estan per la versió 2 (i treballant per la 3) i la veritat és que ha millorat molt.
Protopage ve a ser com una pàgina d'inici. Ho anuncien així:
Protopage = personalized news + sticky notes + weather + bookmarks, all on one page

És tracta d'una aplicació que utilitza la tecnologia AJAX.
A part de les possibilitats educatives d'aquesta eina com a portafoli on-line (Narref Blog), aquí podeu valorar-ne una altra utilitat: un lloc web temàtic, facilment ampliable, simple d'organitzar,... sobre PERSONATGES.
Per la simplicitat crec que pot ser una bona eina per organitzar cerques o treballs a Internet amb els grups inicials.


25.2.06
Comunitats virtuals
 
En aquests temps en què les relacions socials es fan cada cop més difícils per la manca d'oportunitats de trobada presencial, les comunitats virtuals són una bona alternativa.

Per a mi tenen molts avantatges: hi pots entrar i sortir quan vols sense haver de donar explicacions a ningú. Permeten conèixer persones amb gustos/aficions/dèries semblants a les nostres, xerrar i compartir idees. La comunitat moodle en català en pot ser un bon exemple.

També s'hi poden reproduir els defectes d'una situació presencial: mals rotllos, paraules fora de to, gent que s'enfada. Però afortunadament en les comunitats on participo no és habitual, potser passa més en d'altres amb gent més jove o més apassionada (barrapunto podria ser un exemple en algun cas).

Fa pocs dies he descobert un lloc força original a partir del qual hom pot arribar a alguna d'aquestes comunitats. Es tracta de 43 things: escrius una cosa que voldries fer (aprendre TeX, per exemple) i et surt una llista de persones que també volen fer allò (aprendre TeX només 1). A partir d'aquí, i veient els perfils i els blogs de cadascú s'arriben a crear comunitats, en alguns casos d'aprenentatge. Interessant la idea.

Un altre sistema ve de la mà de menéame, un directori de blogs molt potent que va més enllà de la simple llista. Els usuaris registrats poden enviar entrades de blogs que, després, són etiquetades, puntuades i presentades per ordre de publicació i amb el nombre de visites. Una mena de del.icio.us però en castellà i a un nivell més casolà. D'obligada visita.


8.2.06
Webquest
 
He trobat bastant interessant els exercicis amb Hot Potatoes i el recull de webquests que fa la web Aula de Letras


6.2.06
Recursos...
 
Ja coneixeu les dificultats que tenen les persones de nivells inicials a l'hora d'escriure les URLs de les pàgines web: als problemes visuals s'hi afegeixen els ortogràfics, lèxics i de teclat,... i abans no aconsegueixen escriure correctament l'URL ja ha passat mitja sessió de classe.
Fins ara hem anat utilitzant l'opció de Favoritos de l'IE (suposo que també es podria aprofitar la barra d'eines de les adreces d'interès del Firefox)

Avui, però, he utilitzat un altre recurs. Amb el grup de l'Etapa Instrumental 3 de tarda hem anat a buscar informació sobre Mozart (és el que toca, oi?) i per minimitzar les dificultats a l'hora d'escriure les adreces URL he utilitzat un fitxer PDF, creat amb l'OpenOffice Write.
L'Oo permet guardar un document en aquest format i manté actius els enllaços. Això ens ha permès treballar molt còmodament: sempre teniem a mà els enllaços, en el document que manteniem minimitzat a la barra de tasques, i podiem accedir-hi ràpidament.

Podeu veure el fitxer aquí.


4.2.06
+so
 
És veritat, això del so cada cop és més fàcil però planteja problemes. Quins?
  1. no tothom té el seu ordinador preparat per rebre so: o bé hi ha problemes de connexió (a través de mòdem és etern) o bé les targetes de so no estan ben configurades (el cas de la Pepa?)
  2. el so ocupa molt d'espai. Jo he tornat a demanar ampliació del meu lloc web a Xtec perquè me l'estic acabant. I de so només hi tinc un parell de fitxers mp3, però de seguida ocupen 1 mega. Per tant l'emmgatzematge és un factor a tenir en compte.
Hi ha avantatges, tanmateix: el fet de poder sentir veus originals, en l'idioma matern o en altres per practicar-los, la immediatesa i la facilitat d'escolta (el minireproductor d'mp3 que tots duem al metro).

Per cert, a Xtec hi ha un espai de ràdio i on hom pot demanar un racó per penjar-hi aquests grans fitxers de so. Algú el té? com funciona?