Across
- Coses de menjar.
- Beguda de color negre i sabor amarg. És molt estimulant i per això a vegades no deixa dormir a la nit.
- La base d'aquest aliment és el cacau i el sucre.
- Substància dolça, cristal·lina, normalment de color blanc. Els pastissos, els gelats i els caramels generalment en porten.
- Aliment greixós, sòlid i tou, de color groc clar, que es treu de la llet.
- Se'n fan productes alimentaris, com el formatge, la mantega i els iogurts.
- A casa nostra fem servir el d'oliva, que dona molt bon gust als fregits ia les amenides, i és molt saludable.
- Beguda alcohòlica que es fa amb ordi i altres cereals i llúpol. És de color groc i fa espuma. Té gust amarg.
|
|
Down
- Prové de la fermentació del vi. Té un gust àcid i es fa servir com a condiment i com a conservant dels aliments.
- Aliment sòlid que es fa amb llet de vaca, de cabra o d'ovella. N'hi ha de molts tipus: sec, tendre, fresc, de bola...
- Substància en pols de color blanc que s'usa per a fer més saborosos els aliments o per a conservar-los.
- Aliment líquid molt espès i dolç, de color groc fort o marró. En posem a les begudes en lloc de sucre o per a endolcir algunes postres.
- Els podem fer bullits, fregits o passats per aigua.
- Beguda alcohòlica que es fa amb suc de raïm. N'hi ha blanc, negre i rosat.
|