ROTOR SYSTEM PER A BICICLETES
UNA PETITA EXCENTRICITAT, PERÒ MOLT EFECTIVA

ROTOR SYSTEM és un conjunt de bieles, plats i pedalier per a bicicletes dissenyat amb la finalitat d'evitar els punts morts en el pedaleg. Punts morts que, en els conjunts de bieles, plats i pedalier convencionals, es produeixen quan les bieles estan verticals.
En canvi, ROTOR SYTEM independitza el moviment de les bieles de forma que l'angle que formen no es manté constantment igual a 180º. Amb ROTOR SYSTEM un pedal s'avança durant la seva fase ascendent de forma que inicia el descens abans que l'altre pedal arribi al punt inferior.
La forma com s'aconsegueix aquest miracle es ben senzilla: aprofitar una petita excentricitat. Amb ROTOR SYSTEM el centre de rotació de les bieles (punt A de la figura de la dreta) no coincideix amb el centre de rotació dels plats (punt D), està lleugerament més enrera. El moviment de les bieles es transmet al plat mitjançant dues articulacions addicionals (ABC i AB'C').


En aquesta figura teniu una simulació del moviment del ROTOR SYSTEM (la bicicleta avança cap a l'esquerra).
Construcció feta amb Cinderella.


Aquesta figura és interactiva. Podeu clicar sobre el punt verd i arrossegar-lo per damunt de la circumferència de color gris.
Construcció feta amb Cinderella.


Més informació sobre el ROTOR SYSTEM:
http://www.rotorbike.com
http://www.amigosdelciclismo.com/material/rotor03