OFEGAT DE LA SEGARRA
Zona Escolar Rural La Segarra
INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
1 orella, un morro, 2 peus i una galta, tot de porc
1 ceba
1 cabeça d'alls
2 tomàquets
1/4 de l de vi blanc
1/2 l de brou
manat d'herbes: llorer, orenga, timó i una fulla de menta
2 pessics de sal
2 pessics de sucre
1 pessic de pebre negre
1 pessic de pebre vermell
4 ametlles torrades
2 nous
1 tros de xocolata de pedra
patata a daus
100g de mongetes cuites
oli de la Segarra
PREPARACIÓ
Poseu la ceba tallada, cabeça d'alls i el tomàquet en una cassola de terrissa amb oli .Afegiu-hi el vi banc, el brou, el manat d'herbes, la sal, el sucre, el pebre negre i el pebre vermell, feu-li arrencar el bull. Tot seguit poseu els peus de porc tallats a bocins, l'orella, el morro i la galta. Segelleu l` olla amb paper d'estrassa o un plat. Deixeu-ho coure a foc no gaire viu durant 2 hores.
Afegiu-hi més brou i uns daus de patata, prèviament fregida. Al cap de 20 minuts, incorporeu hi una picada feta amb xocolata, nous, ametlles, 2 grans d'alls i una mica de brou (si cal). coeu tot plegat a la cassola.