Recepta de cuina: CARGOLS AL "MAXEMBRAT"
ZER "Garrigues Altes"
INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES:
1.- Ingredients i la seva procedència:
- Sal de la botiga de comestibles més propera.
- D'1 quilo a 1 quilo i mig de cargols, trobats al camp després d'un dia plujós. Si no plou, es poden comprar en una botiga de comestibles o en un mercat.
2.- Passos a seguir per a la seva elaboració:
- Agafar un "maxembrat" i cobrir-lo, per la part superior, de sal.
- Un cop ben nets amb aigua clara, es posen els cargols de cap per avall damunt del "maxembrat" (aquests no es mouran ja que la sal ho impedirà).
- S'escampa per damunt dels cargols palla o pinassa.
- S'encén la palla o la pinassa i es deixa cremar fins que els cargols parin de gemegar.
- Quan els cargols estan cuits, amb un ventall o senzillament bufant, es treu el que resta de la palla o la pinassa.
3.- Presentació:
- Els cargols, un cop preparats, es poden servir a taula amb el mateix "maxembrat" o directament al plat.
- També es poden acompanyar amb allioli o amb una salsa a la vinagreta.
4.- Data indicada de preparació:
- Durant tot l'any, però especialment durant la temporada de pluja.
5.- Preu aproximat: