CASSOLA DE TROS
ZER Horta de Lleida
INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES:
- 1/2 Kg de costella de porc
- Una llonganissa mitjana
- 1/2 l.de cargols
- 1Kg d'espinacs
- Sis patates grans
- Quatre tomàquets grans i madurs
- 1 ceba
- Aigua
- Una cullerada de farina
- Pebre negre
- Oli
- Sal.
ESTRIS:
- Cassola de fang amb tapa
- Cullera de fusta tapa
- Ganivet
EXPLICACIÓ:
Netejar bé tots els ingredients abans de començar a cuinar.
Per començar posarem la cassola al foc amb un rajolí d'oli, quan estigui calent, hi posarem la carn per fregir a trocets petits. Quan estigui daurada hi afegirem la ceba ratllada i ho anirem remenant fins que la ceba agafi una mica de color. Netegem els cargols i els hi posem juntament amb un pessic de sal i un de pebre negre, ho remenarem durant cinc minuts. Hi afegim el tomàquet ratllat, i ho deixem coure a foc lent, ho podem tapar,però ho hem de remenar de tant en tant. Quan el tomàquet estigui cuit, hi afegim aigua de manera que cobreixi tots els ingredients, es deixa bullir i despres es deixa coure a foc lent durant 20minuts. Tirem les patates a trossos grans i els espinacs nets, ho tapem i ho deixem bullir 20minuts més. Es posa una mica de farina i ho deixem coure un parell de minuts, es deixa reposar una mica i ja està preparat per a servir.
PREU APROXIMAT : 2000 pessetes