CONILL A LA BRASA AMB ALLIOLI DE CODONY
ZER Pallars Jussà
INGREDIENTS
1 conill
oli d'oliva verge
alls
sal
2 codonys
2 peres d'hivern dures
Agafeu el conill, traieu-li la pell, no us mengeu la pell ja que sinó se us emplenarà la boca de pèl.
Prepareu el foc, enceneu-lo, perquè sinó el conill serà cru.
Poseu la graella a les brases, amb el conill al damunt i amb sal, no ho feu al revés perquè no ens hem de menjar pas la graella, sinó el conill.
Un cop està cuit el conill traieu-lo, sinó no serà a la brasa, serà conill carbonitzat.
Sabeu com es fa l'allioli de codony? Noooo? Doncs ara ho sabreu.
Agafeu alls, segons el que us agradi de picant, si en poseu massa, els convidats no vindran mai més.
Agafeu un morter i aixafeu els alls.
Poseu sal, no massa, sinó els convidats s'acabaran tot el vi de la casa.
Agafeu codonys i peres d'hivern, les peleu i les talleu a bocins petits.
Bulliu el codony amb molt poca aigua, si en poseu massa semblarà un codony nedant.
Quan estigui bullit ho traieu i escorreu, sinó serà allioli d'aigua.
Quant estigui ben escorregut ho poseu al morter i ho aixafeu junt amb l'all.
Quan estigui ben aixafat hi afegim oli i ho remenem una bona estona.
Acte seguit ja us podeu menjar el conill amb l'allioli de codony.
Ah! No us descuideu el pa, si no en teniu, no podreu sucar i ja no té gràcia aquesta recepta.
Algunes persones hi afegeixen una mica de tomata triturada a l'allioli.