Reflexió de l'autor.
El present treball és una proposta didàctica per aplicar-se a l'Educació Infantil i Primària. La vaig començar a elaborar a principi de l'any 2002 i al març de 2003 l' he donat per conclós. Com a continguts podria haver pogut incloure més coses i també pensarà algú, que em podria haver estalviat aquesta o l'altra part. Però humilment crec que el que he recullit és una de les moltes propostes possibles per poder acostar la informàtica al mon educatiu. Voldria fer menció que encara que puga parèixer el contrari no va adreçada exclusivament als ensenyants, si no que igualment pot ser utilitzada pels pares i mares . Per aquells que no tinguen coneixements d'informàtica, els servirà per tindre una petita base, i pels que si tinguen certa idea, saber que és el que es treballa ara per ara a l'escola, o al menys els que seria interessant que es treballara. Aquest és un dels problemes que afecten a la nostra escola valenciana, la falta de preparació dels educadors a nivell informàtic, provocada per la manca de cursos i seminaris que l'administració deuria convocar i no convoca i també per l'absoluta carència de mitjans físics. Com a exemple l'escola de la meua filla petita, que està a Educació Infantil. En una escola de vora 1000 alumnes, hi ha únicament un ordinador, sense contar el que hi ha a direcció, que s'utilitza per tasques administratives.
La informàtica és un camp cada vegada més utilitzat en la vida quotidiana, i l'escola ha de preparar als alumnes, no com una matéria més, si més no com un eina de treball a utilitzar en tota la resta de assignatures. Cal que esmente ací la gran tasca que fa anys s'està desenvolupant a Catalunya. On existeix un fort departament informàtic, que crea dotacions anuals per les escoles i treballa molt i molt bé el que és el programari educatiu i el software. I que no s' utilitza no tan sols a nivell educatiu, si no també amb el funcionament intern administratiu que facilita les tasques dels equips directius, en tasques tan feixugues, com és la matriculació, pre-inscripció, etc. També a vegades presenta problemes però sense dubte és el mirall on l'admistració educativa valenciana deu mirar per assolir el nivell que educativament el nostre país hauria de tindre.
Vull fer menció que durant el curs 2001-2002, em trobava al Priorat, als peus del mític Montsant, treballant a la Zona Escolar Rural, ZER Montsant - Serra de Prades, com a mestre i coordinador d'informàtica de les quatre escoles de la ZER, i va ser allà, al poble de Cornudella de Montsant on vaig començar aquest llibre. El curs següent cap al mes de març de 2003, el vaig acabar quan vivia a l'Aleixar i treballava a la ZER Baix Camp Nord, de mestre d'Educació Especial. El meu desig és que puga ser útil, als mestres i que es puga aplicar el més possible a la major quantitat d'escoles del meu estimat i molts dies d'hivern enyorat, País Valencià.


J. Vicent Cerdà N.
jcerda5@pie.xtec.es