JOCS D'ORNITOLOGIA
 

Enllaços a jocs ornitològics
 
(Valoració del joc amb una nota entre 1 i 5)
 
JOC D'IDENTIFICACIÓ El joc d'ornitologia per excel·lència: A veure si ets capaç d'identificar les fotografies dels ocells. Hi ha forces jocs d'aquest tipus a la xarxa, però cap com el de la web holandesa de Bavarianbirds. El banc de fotografies és extensíssim i la dificultat creix progresivament. Pots triar entre bastants idiomes, llàstima que no hi hagi l'opció del català (pots utilitzar els noms científics o el castellà). Si no ets un expert, oblida't de les primeres posicions de la classificació. (Valoració: 5)
   
TRENCACLOSQUES fet amb imatges d'ocells. Amb un format que només permet moure les peces a partir d'un espai buit. (Valoració: 3)
   
TRENCACLOSQUES fet amb imatges d'ocells. Amb un format que permet fer girar les peces sobre si mateixes, no és tan fàcil com podria semblar. El trobarem a la web del grup madrileny SEO-Vanellus. (Valoració: 3)
   
IDENTIFICACIÓ DE SONS has d'endevinar Alosa. (Valoració: 3)
   
PREGUNTES Joc de preguntes amb tres possibles respostes. Bàsicament d'identificació (a partir de texts o fotografies, però també amb altres preguntes) (Valoració: 3)
   
MEMORY El clàssic joc de memòria on s'han de fer parelles destapant i tapant fotografies d'ocells. De tant en tant es renoven imatges. El trobarem a Ornithomedia, un interessant portal francès. (Valoració: 2)
   
MEMORY Un altre joc de memòria on s'han de fer parelles destapant i tapant fotografies d'ocells. El trobarem a Oiseaux.net. (Valoració: 2)
   
CANTS D'OCELL Joc de memòria en què s'ha de repetir una seqüència de cants. El trobarem a Oiseaux.net, on també hi ha un joc d'identificació (només en francès) i uns puzzles. (Valoració: 2)
   
SILUETES Identificació de siluetes d'ocells prou ben elaborat. El trobarem a Oiseaux.net. L'únic problema és que haurem de conèixer els noms dels ocells en francès... (Valoració: 2)
   
OUS AL NIU Original versió dels típics jocs d'identificació en què hem d'identificar (triar entre diverses opcions) de quina espècie són els ous retratats al niu. El trobarem a Les oiseaux de Vincennes amb un altre joc d' IDENTIFICACIÓ DE SILUETES. Els noms dels ocells, però, només hi són en francès... (Valoració: 2)
   
SILUETES Identificació de les siluetes de rapinyaires. Dos nivells de dificultat. Senzillet i una mica lent, però amb paciència... El trobarem a la web d'Avesred. (Valoració: 1)


 

© Jordi Cerdeira i Ribot (any 3, 2005)