Aquesta web està oberta a la col·laboració de tots aquells aficionats al món dels ocells. Podeu aportar el vostre granet de sorra a qualsevol dels apartats següents:

OBSERVACIONS

Envieu les dades d'observacions fetes al terme d'Olesa de Montserrat o rodalies (observador, data, lloc i espècie) perquè puguin ser incloses dins de l'apartat "Observacions" de la pàgina "ACTIVITAT ORNITOLÒGICA".

Seran especialment benvingudes totes les informacions referents a:

a) Observacions d'ocells no habituals al terme (sobretot en època de migració o d'hivernada).

b) Primeres arribades o últimes observacions d'ocells estiuencs o hivernants.

c) Comportament curiós o espectacular.

d) Confirmació de la reproducció d'espècies.

Envia un missatge electrònic clicant l'icona i fent constar
a l'assumpte: Observacions. 

PROJECTE REFUGIS URBANS

Si sabeu d'edificis del nucli urbà d'Olesa de Montserrat on s'hagin instal·lat colònies d'ocells, principalment ballesters, orenetes cua-blanques o estornells, envieu les dades (Observdor, carrer, espècie, nombre de nius i data de l'observació).

La intenció d'aquest projecte és fer una estimació del nombre de parelles de cada espècie que hi ha dins del nucli urbà i, a la vegada, elaborar una mena de catàleg d'edificis importants faunísticament.

També seran ben rebudes observacions de nidificacions puntuals (orenetes vulgars, pardals, caderneres, verdums, gafarrons, etc.) i fins i tot l'existència de colònies de rat-penats (segurament molt més amenaçats que la majoria d'espècies d'ocells i altament beneficiosos).

Envia un missatge electrònic clicant l'icona i fent constar
a l'assumpte: Projecte refugis urbans. 

FOTOGRAFIES

Si tens fotografies digitalitzades d'ocells de i vols que apareguin exposades a l'apartat de fotografia o a les pròpies fitxes pots enviar-les.

L'única condició que han d'acomplir és que l'ocell s'hi vegi bé (si no és que es tracta d'una espècie excepcional al terme) i que ocupin poc espai (menys de 150 Kb).

(No s'acceptaran fotografies d'ocells en mà ni de nius pels problemes que poden ocasionar als ocells en ser fetes)

Envia un missatge electrònic clicant l'icona i fent constar
a l'assumpte: Fotografies 

PETITS ORNITÒLEGS

Dibuixos i explicacions fetes pels ornitòlegs més xics seran incloses en aquest apartat de la web que trobareu entrant a Monogràfics. Cal indicar el nom, l'edat de l'autor i el seu poble o ciutat (No cal pas que sigueu d'Olesa!).

Envia un missatge electrònic clicant l'icona i fent constar
a l'assumpte: Petits ornitòlegs 

© Jordi Cerdeira i Ribot (any 2, 2004)