Venus


Introducció

-Venus, el planeta Germà.

Situat entre Mercuri i la Terra, Venus és, després de la Lluna, el cos celest més proper a nosaltres. L'home el coneix de de molt antic per l'extraordinària brillantor. Té, efectivament, una brillantor superior a qualsevol astre excepte el Sol i la Lluna. Enbones condicions és visible a ple dia, però quan millor s'observa és a l'oest, durant la posta de Sol i a l'est abans de l'alba. Igual que en el cas de Mercuri, els grecs van donar a aquest planeta, dos noms diferents: estel del matí i estel vespertí. En contemplar-lo tan bonic, no és estrany que els romans li donessin el nom de la deessa de l'amor.

Venus és dotat d'unes característiques orbitals molt singulars. La seva rotació és retrògrada (el sol surt per l'oest i el pon per l'est) i extremadament lenta: triga més a fer una volta sobre el seu eix que a donar una volta al voltant del sol. Així doncs, a Venus un dia és més llarg que un any.

Amb un radi equivalent al 95% del terrestre i una densitat mitjana de 5,25g/cm3, Venus ha estat considerat, fins al primer terç del nostre segle com un planeta germà a la Terra, en el qual s'havien de donar les condicions necessàries per a l'existència de vida.