ÉS LA
PERSONA ENCARREGADA DE ELABORAR (FER) DIVERSES CLASSES DE PASTISSOS
I ALTRES PRODUCTES A BASE DE FARINA, COM XOCOLATES I DOLÇOS
NOM DE LA FEINA:
Pastisser-a
Imprimir
Pàgina
QUÈ
ES FA?
- Elaborar galetes, pastissos i altres
productes elaborats amb farina.
- Confeccionar, a mà, amb ajuda
d'estrils i algunes màquines, dolços i llaminadures,
barrejant sucre, xocolata i altres ingredients.
- Utilització de diferents tipus
d'eines i màquines de moldre, premsar, barrejar, etc.
LES CONDICIONS
DE TREBALL
És una feina en la que es fan
servir diferents tipus d'eines i màquinaria. Es desenvolupa de
peu i en un ambient tancat i amb llum artificial.
REQUERIMENTS
FÍSICS PER DESENVOLUPAR AQUESTA FEINA
Aquesta feina exigeix una perfecta utilització
de cames, braços, mans i dits. Bona sensibilitat olfactiva, gustativa
i tàctil. No has de patir malalties de la pell, ni malalties
circulatòries o dels ossos que dificultin la permanència
prolongada de peu.

QUÈ
HABILITATS S'HAN DE TENIR PER FER AQUESTA FEINA?
És convenient una bona apreciació
de mides, volums i pes. També has de tenir destresa manual i
digital, capacitat d'organització, bona coordinació i
capacitat creadora. Es requereix també una bona comprensió
d'instruccions, d'ordres i indicacions, orals o escrites.
QUÈ
POTS ACONSEGUIR AMB AQUESTA FEINA?
Actualment el sou mínim interprofessionals
a jornada sencera és de 490 € al mes.
QUÈ
ESTUDIS NECESSITES PER FER AQUESTA FEINA?
Pots fer un curs de Formació Ocupacional
o bé realitzar estudis a l'Escola de Pastisseria del Gremi de
Barcelona.

PERSPECTIVES
DE FUTUR
Es manté estable amb moment de
pujada sobre tot pels bons professionals.
ON POTS
FER ESTUDIS RELACIONATS AMB AQUESTA FEINA?
MUNICIPI
|
CENTRE
|
TIPOLOGIA
|
ADREÇA
|
TELÈFON
|
WEB
|
E-MAIL
|
Barcelona |
Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona |
Privat |
Pl. Pons i Clerch, 2 |
932.687.879 |
www
|
|
Salt |
Cifo Salt |
Públic |
Pedraforca, s/n |
972.405.570 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|