|  
          
          
          
         
        ÉS LA 
          PERSONA ENCARREGADA DE ELABORAR (FER) DIVERSES CLASSES DE PASTISSOS 
          I ALTRES PRODUCTES A BASE DE FARINA, COM XOCOLATES I DOLÇOS 
        NOM DE LA FEINA: 
          Pastisser-a 
         
          
          Imprimir 
          Pàgina 
        
          
        QUÈ 
          ES FA? 
        
          - Elaborar galetes, pastissos i altres 
            productes elaborats amb farina.
 
          - Confeccionar, a mà, amb ajuda 
            d'estrils i algunes màquines, dolços i llaminadures, 
            barrejant sucre, xocolata i altres ingredients.
 
          - Utilització de diferents tipus 
            d'eines i màquines de moldre, premsar, barrejar, etc.
 
         
        LES CONDICIONS 
          DE TREBALL 
        És una feina en la que es fan 
          servir diferents tipus d'eines i màquinaria. Es desenvolupa de 
          peu i en un ambient tancat i amb llum artificial.  
        REQUERIMENTS 
          FÍSICS PER DESENVOLUPAR AQUESTA FEINA 
        Aquesta feina exigeix una perfecta utilització 
          de cames, braços, mans i dits. Bona sensibilitat olfactiva, gustativa 
          i tàctil. No has de patir malalties de la pell, ni malalties 
          circulatòries o dels ossos que dificultin la permanència 
          prolongada de peu.  
          
        QUÈ 
          HABILITATS S'HAN DE TENIR PER FER AQUESTA FEINA? 
        És convenient una bona apreciació 
          de mides, volums i pes. També has de tenir destresa manual i 
          digital, capacitat d'organització, bona coordinació i 
          capacitat creadora. Es requereix també una bona comprensió 
          d'instruccions, d'ordres i indicacions, orals o escrites.  
           
        QUÈ 
          POTS ACONSEGUIR AMB AQUESTA FEINA? 
        Actualment el sou mínim interprofessionals 
          a jornada sencera és de 490 € al mes.  
        QUÈ 
          ESTUDIS NECESSITES PER FER AQUESTA FEINA? 
        Pots fer un curs de Formació Ocupacional 
          o bé realitzar estudis a l'Escola de Pastisseria del Gremi de 
          Barcelona. 
          
        PERSPECTIVES 
          DE FUTUR 
        Es manté estable amb moment de 
          pujada sobre tot pels bons professionals. 
        ON POTS 
          FER ESTUDIS RELACIONATS AMB AQUESTA FEINA?  
        
           
            |  
               MUNICIPI 
             | 
             
               CENTRE 
             | 
             
               TIPOLOGIA 
             | 
             
               ADREÇA 
             | 
             
               TELÈFON 
             | 
             
               WEB 
             | 
             
               E-MAIL 
             | 
           
           
            | Barcelona | 
            Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona | 
            Privat | 
            Pl. Pons i Clerch, 2 | 
            932.687.879 | 
             
               www 
             | 
             
              
             | 
           
          
            | Salt | 
            Cifo Salt | 
            Públic | 
            Pedraforca, s/n | 
            972.405.570 | 
             
              
             | 
             
              
             | 
           
           
            |   | 
              | 
              | 
              | 
              | 
              | 
             
                 
             | 
           
         
          
         |