El dissabte 22 d'abril (22.00 hores), en el marc de la 27a Temporada de concerts Mestre Blanch, l'Orfeó Manresà, acompanyat de conjunt instrumental i orgue (Jordi Franch, organista titular de la Seu, va interpretar el Balletto del Gran Duca de Jan Pieterszoon Sweelinck i las Diferencias sobre la Gallarda Milanesa de Antonio de Cabezón), ens van delectar amb un monogràfic sobre el Renaixement musical ("El llegat del Renaixement").
Sota la conducció del director titular, Lluís Arguijo ens va oferir un concert amb dues parts diferenciades. La primera estava formada per peces del Renaixement Internacional i era de temàtica bàsicament religiosa (Palestrina, Lassus, Gesualdo, Farrant ...). La segona la integraven composicions de compositors del Renaixement Hispànic i la temàtica era d'arrel popular (Juan del Encina, Antonio de Cabezón, manuscrits del Cancionero de Palacio i de la Colombina ...).
En el marc d'una bellesa incomparable (i amb condicions acústiques millorables), el públic va fruir amb el bon treball de la formació coral i instrumental, dirigits per Lluís Arguijo.
Caldria felicitar-los i desitjar que aquest sigui no un acte aïllat, sinó l'inici de l'obertura del magnífic temple gòtic manresà, patrimoni universal, a la realització de selectes actes culturals (a més dels preeminents religiosos) oberts a la ciutat de Manresa i al poble català.