El proppassat 25 de març, a les 5 de la tarda, es va fer la inauguració oficial de la restaurada rosassa de la Seu de Manresa, el magnífic temple gòtic català, germà de la basílica de Santa Maria del Mar a Barcelona.
Unes 200 persones van assistir a la inauguració d'una rosassa restaurada a Alemanya mitjançant aportacions econòmiques particulars i es va formalitzar la injecció de diner públic de 200 milions de les antigues pessetes pels propers 4 anys (Bisbat de Vic, Ajuntament de Manresa, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya, per parts iguals cadascun de 50 milions), notant-se l'absència en el finançament del Ministeri de Cultura (que sí va aportar 50 milions de pessetes en l'anterior quadrienni) i de la Col.legiata Basílica (que no va aportar res tampoc en el període anterior).
El cromatisme de la rosassa, situada a migdia, dóna una renovada lluminositat a la Seu de Manresa. De totes maneres, hom es pregunta com és possible que hagi pogut ocórrer l'error en la disposició dels trèvols decoratius exteriors. S'alternen els trèvols amb els colors blau i verd. No obstant, l'alternança es trenca amb 2 trèvols blaus consecutius, així com 2 de verds també sense alternar.
L'acte va ser solemnitzat amb la música de l'orgue de la Seu, tocat per jo mateix, interpretant peces de Johann Pachelbel i Francesc Mariner (segle XVIII, arxiu musical de la Seu), entre altres.