Aprofitant una data tan important per als Museus com és el proper diumenge 18 de maig, dia "Internacional dels museus" hem organitzat una  "Mostra d'oferta didàctica de Museus de ciutats properes a l'Hospitalet de Llobregat i de Catalunya".


A qui s'adreça?

Al professorat dels centres educatius de l'Hospitalet i a totes les persones interessades en el tema.


Objectiu

Facilitar informació de primera mà sobre recursos que es poden aprofitar a l'hora d'organitzar activitats escolars i visites a museus.


Què hi trobareu?

Un recull de materials didàctics i altres informacions que han facilitat diversos museus, i que ha estat preparat per Jordi Goñi Morales i el Centre de Recursos Pedagògics Ciutat de l'Hospitalet.


Quins museus hi ha representats?

Museus de Ceràmica   *  Museus d'Història Local  *  Guies de Museus  *   Dossiers didàctics

Museus de la ciència i de la tècnica *  Museus d'arqueologia  * Museus Comarcals

Museus d'Art *  Museus Temàtics   *   Propostes Educatives  * Museus del Mar

Museus d'Arqueologia  *  Museus Rurals  Museus d'Empresa  * Museus Biogràfics

Centres d'Interpretació .......

Podeu consultar…

Tota aquesta informació aportada pels diferents museus, posteriorment es podrà consultar a la Mediateca del Centre de Recursos Pedagògics de la Ciutat de l'Hospitalet.


Col·laboren

L'Àrea d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de l'Hospitalet, Museu d'Història de l'Hospitalet i el Centre de Recursos Pedagògics de la Ciutat de l'Hospitalet del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya


Aquesta presentació de materials forma part d'un projecte d'investigació que l'autor està desenvolupant gràcies a una llicència per estudis concedida pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, durant el curs escolar 2002/2003.


Calendari i horaris de la mostra:


Més informació de la Mostra: Jordi Goñi A/e:jgoni12@pie.xtec.es 


*****************************


Museu d'Arqueologia de Catalunya


Després de la bona acollida que van tenir les activitats de diumenge que vam organitzar en relació amb l'exposició Scripta Manent hem decidit oferir un programa d'activitats familiars tots els diumenges des de febrer a maig i d'octubre a desembre: tallers de teatre, màgia, contes, visites comentades.... .

Sonia Blasco Servei de Difusió  Museu d'Arqueologia de Catalunya  tel. 93 4246577 - fax 93 4245630  sblasco@gencat.net


Museo del Castro de Viladonga  Castro de Rei  Lugo


A la seva Web trobareu informació de la seva exposició temporal: "Antonio García y Bellido y la arqueología del Noroeste peninsular".

Podeu  consultar-la, a:

                                      : http://www.aaviladonga.es/es/exp-garciaybellido.htmEl Museu de Badalona organitza visites a Cristalleries Sant MiquelSempre s'assenyala que Badalona ha sigut coneguda per la varietat de la seva indústria. No obstant això, hi ha dues indústries específiques, els anissats i "el cristall", que abundaren en el teixit industrial del passat de Badalona. Les empreses badalonines d'aquests sectors que actualment existeixen tenen un interès extraordinari perquè, si bé han modernitzat la seva gestió i producció, encara mantenen parcialment el treball artesanal.
És per això que el Museu de Badalona ha organitzat visites, primer a la fàbrica de l'Anís del Mono -amb una acollida excel·lent del públic- i ara a Cristalleries Sant Miquel.

El dimarts 4 de febrer a les 13 h., per tal de celebrar aquesta col·laboració del Museu amb Cristalleries Sant Miquel, s'ha organitzat una
primera visita a la fàbrica vidriera, de l'alcaldessa Maite Arqué i la vicepresidenta del Consell Rector del Museu, Caterina Mieras, a la qual
estan convidats els mitjans de comunicació (la visita finalitzarà amb una roda de premsa).

Cristalleries Sant Miquel, hereva de les Cristalerías Lligé, SA., empresa barcelonina creada a final del segle XIX, que es traslladà a Badalona el 1956. Aquest mateix any es transformà en empresa cooperativa com a sortida d'una crisi econòmica. Està situada al barri del Progrés, que ha estat la zona industrial per excel·lència de la nostra ciutat, i ocupa una superfície  de 4.000 m2. Té dues línies primordials de producció: articles d'hostaleria i restauració, i articles de regal. Compta amb 69 treballadors i exporta un 10 % de la seva producció a països com Itàlia, França i Alemanya.

La visita a la fàbrica Cristalleries Sant Miquel permet conèixer tot el procés de fabricació de peces de vidre, en el qual podem destacar fases artesanals, curioses i poc conegudes del públic en general, com és el bufat i el premsat del vidre. També és interessant la mostra que reuneix peces de cristall fabricades al llarg del temps, així com antics catàlegs de l'empresa.

Adreça: Cristalleries Sant Miquel SCC  C/. Indústria, 3-21 Badalona


Per a més informació: Departament de Difusió Museu de Badalona tel. 93 384 17 50.
Pl. Assemblea de Catalunya, 1   Fax. 93 384 16 62  A/e:
info@museubdn.es  http://www.museubdn.es


Col.lecció d'automòbils de Salvador Claret

Fan un butlletí electrònic d'activitats vinculades als vehicles antics que arriba a més de mil persones

Si voleu més informació A/e:casc@museuautomobilsclaret.com


COL.LECCIÓ D´AUTOMÒBILS DE SALVADOR CLARET   SISTEMA DE MUSEUS DEL MUSEU DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA


Museu del Cinema.Col.lecció Tomàs Mallol

Fan arribar per correu electrònic un dossier molt complert amb totes les seves actvitats "La claqueta"


Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol
C/ Sèquia 1, 17001 Girona Tel. 972 412 777   Fax.972 413 047
Més informació Mireia Tresserras Fluvià A/e:
mtresserras@ajgirona.org


ACTIVITATS D'ESTIU AL MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA-GIRONA


Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona  Monestir de Sant Pere de Galligants  Plaça Santa Llúcia s/núm. 17007 Girona  Tel. 972 20 26 32 // 972 20 46 37


14 de juny a les 22 h


"A la recerca del foc. Del coneixement al control"  A càrrec d'Antoni Palomo. Conservador del MAC


A càrrec d'un especialista en el tema, es convidarà als visitants a descobrir, a través de les peces del museu, els orígens de la relació entre l'home i el foc.


A més a més, podran gaudir, en la foscor de la nit, d'una demostració pràctica de les diferents maneres d'encesa del foc, tal com es realitzaven en la prehistòria. Finalment, i donada la proximitat de Sant Joan, els participants seran convidats a cava i coca.


12 i 19 de juliol a les 11:00 h  Tallers de màgia antiga


Edat: de 6 a 10 anys   Durada: entre 1 hora - 1 h 30min.  Places limitades (reserva prèvia al Tel. 972 20 46 37 // 972 20 26 32)  Activitat gratuïta


A la prehistòria i al món antic la màgia formava part del quotidià. Aquesta pràctica  sempre ha estat present en l'existència de l'home. El màgic Vèspix us convida a aprendre alguns trucs d'aquest art que ha fornit de somni i poesia la vida de la gent.


ACTIVITATS D'ESTIU AL MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA-ULLASTRET


Museu d'Arqueologia de Catalunya-Ullastret  Puig de Sant Andreu, s/núm. 17114 Ullastret (Baix Empordà)  Tel. 972 17 90 58 / 972 20 46 37


1 de juny a les 12    Diumenge ibèric


Indiketa, una antiga habitant de la ciutat ibèrica d'Ullastret, que hi va viure fa 2.300 anys, us espera. Us convida a passejar pel jaciment i a recordar plegats com es vivia en la seva època. També us convida a participar en un taller de cistelleria, on ensenyarà a petits i grans, com s'aprofitaven les fibres naturals que l'entorn els oferia per a fer cistells.


5 de juliol a les 18 h  Dissabte ibèric


Indiketa, una antiga habitant de la ciutat ibèrica d'Ullastret, que hi va viure fa 2.300 anys, us espera. Us convida a passejar pel jaciment i a recordar plegats com es vivia en la seva època. També us convida a participar en un taller de teixit on ensenyarà a petits i grans, l'aprofitament per part dels ibers de les materies que els hi donava la natura, com es teixien els seus vestits, la filatura i l'art de teixir en un teler vertical.


MUSEU DE GRANOLLERS

Carrer d'A. Clavé 40-42  Tel. 93 870 65 08 Fax: 93 879 39 19 A/e: museu@ajuntament.granollers.org

Exposicions Permanents  Sala 1  GRANOLLERS, ESPAI, TEMPS ...
Sala 2  GRANOLLERS, ESPAI, TEMPS ...
Època contemporània

MUSEU DE GRANOLLERS-Ciències Naturals. "La Tela"
C/ Francesc Macià, 51. Tel. i Fax 870 96 51 Internet:
http://www.museugranollers.org  A/e: m.granollers.cn@diba.es
Exposicions Permanents
L'HOME I EL MEDI NATURAL
Sala d'Exposicions Temporals
EL GEGANT DEL MONTSENY. Fets, mites i llegendes a l'entorn de la muntanya
Producció de Vesc, Vèrtex empresarial de serveis culturals SL 24 de gener al 2 de març de 2003

Horari d'hivern (de novembre a març)
Dimarts a dissabte i festius de 17 a 20 h. Diumenges de 11 a 13 h. i de 17 h. a 20 h. Dilluns: Tancat

Cap d'Any; Dijous i Divendres Sant; 1r. de Maig; Diada i Nadal: Tancat
TALLERS ESCOLARS:

LES ESCOLES AL MUSEU
Tot el curs en horari escolar. En conveni amb l'AC o directament amb les escoles.
Activitats al jardí, exposicions i laboratori del Museu. Curs 2002/2003

Activitats

als Museus

Torna a la primera pàgina

Torna a la primera pàgina

Mostra de Museus i Educació

Del 15 al 22 de maig 2003 a L'Hospitalet de Llobregat