CAMP I CORRENT ELÈCTRIC/ELECTROMAGNETISME

 

 

CODI

 

 

TÍTOL

 

NIVELL 

 

ADREÇA/AUTOR

 

RECURS/ ACTIVITAT

 

 DESCRIPCIÓ

CCEE1

Camp magnètic d’un imant.

ESO

(1r cicle/

2n cicle)

http://www.walter-fendt.de/ph14s/mfbar_s.htm

W. Fendt / José M. Zamarro

Recurs. Fislet

Per a un imant, es pot moure l’agulla de la brúixola amb el ratolí i queda representada la línia de camp magnètic. No cal guia d’activitat. Molt intuïtiu. Els alumnes hauren de dibuixar en un paper les línies de camp que apareixen en la simulació i veure les diferències segons l’orientació dels pols de l’imant.

CCEE2

Vols comprovar la llei d’Ohm

ESO (1r cicle)

http://www.edu365.com/eso/muds/ciencies/

/ohm/index.htm

M. Lluïsa Abad

Activitat.

Per una determinada resistència es poden escollir els valors de la diferència de potencial i calcula la intensitat. Es pot accedir a informació, exercicis interactius amb simulació de circuits i un qüestionari d’avaluació.

CCEE3

Corrent elèctric

ESO

(1r cicle/ 2n cicle)

http://baldufa.upc.es/baldufa/fislets/h0fj018/

/h0fj018.htm

 

badufa.upc.es

Recurs. Fislet

Simula el model de circulació del corrent elèctric en un conductor metàl·lic. Es pot variar el nombre d’electrons que circulen, el voltatge i la temperatura i observar com varia la intensitat de corrent. Proposta d’activitat per a l’alumne. 

CCEE4

Es compleix la llei d’Ohm?

ESO (2n cicle)/

BTX (1r)

http://www.xtec.es/sgfp/matform/multilog/fisica/induccio.pdf. Clicant a material per a l’alumne aconseguireu un guió que pot utilitzar-se directament o es pot adaptar per a l’alumnat.

Ana  Aparicio i M.T.Lozano

Experiment Multiog/Multilab

Muntatge amb una font d’alimentació variable, bombeta de 12 V, resistència de 120 ohm, cables i plafó. Sensor de voltatge i de corrent.

Es pot accedir a una guia per al professorat.

CCEE5

Moviment d’una càrrega dins un camp elèctric.

BTX (1r)

http://baldufa.upc.es/baldufa/fislets/h0fj001/

/h0fj001.htm

baldufa.upc.es

Xavier Solé Prats

Recurs. Fislet.

Permet visualitzar el moviment d’una càrrega elèctrica en presència d’un camp elèctric i modificar el valor del camp elèctric entre plaques, de la càrrega que penetra en el camp elèctric i de la  velocitat. Proposta d’activitat per a l’alumne. 

CCEE6

Camp elèctric

BTX (1r/2n)

http://www.xtec.es/~ocasella/elect/elect.html

Octavi Casellas

Recurs. Fislet

Visualització del vector camp, línies de força i superfícies equipotencials, per a una, dues, tres o quatre càrregues i per a un condensador. Calcula el valor de es components del camp elèctric, el camp elèctric i l’angle, i del potencial en qualsevol punt. Proposta d’activitat per a l’alumne.  

CCEE7

Moviment d’una càrrega dins un camp magnètic.

BTX (2n)

http://baldufa.upc.es/baldufa/fislets/h0fj002/

/h0fj002.htm

baldufa.upc.es

Xavier Solé Prats

Recurs. Fislet

Permet visualitzar el moviment d’una càrrega elèctrica en presència d’un camp magnètic i modificar el valor de camp magnètic, de la càrrega i de la velocitat. Calcula el radi de la trajectòria. Proposta d’activitat per a l’alumne..

CCEE8

Camp magnètic en una molla

BTX (2n)

http://www.xtec.es/~juoro/paginawebllicencia/electromagnetisme.htm Clicant a material per a l’alumne aconseguireu un guió que pot utilitzar-se directament o es pot adaptar per a l’alumnat .

Julián Oro

Experiment Multilog/Multilab

Molla metàl·lica (solenoide),amperímetre, font alimentació, pinces de cocodril. Sensor de camp magnètic. Es pot esbrinar si el camp magnètic és uniforme, calcular la relació entre B i la intensitat de corrent i entre B i el nombre d’espires per unitat de longitud.