PRÀCTICA nº 16: El fruit i la llavor
Material |
|
Procediment |
|
Observacions |
L'ametlla és un fruit sec. No ens mengem el fruit sinó la llavor. La llavor és protegida dins una closca, té una pell fina de color marró i és blanca per dins. Els fruits carnosos tenen una part dolça que ens la mengem i que es diu polpa. Els fruits com el préssec, la cirera o l'albercoc tenen la pell, la polpa i el pinyol que protegeixen la llavor. El micaco no té pinyol dur, la llavor només té un pell fina de color marró. Les llavors d'aquests fruits se semblen a una ametlla, són marrons per fora i blanques per dins, però aquestes llavors són totes amargues. Els fruits carnosos tenen aquestes parts: l'epicarpi (pell), el mesocarpi (polpa), l'endocarpi (pinyol) i la llavor. Hem vist que els pinyols dels fruits carnosos i l'ametlla se semblen molt. Quan hem acabat la pràctica ens hem menjat voluntàriament els fruits per comparar-los. |
El fruit i la llavor |
|
El préssec per dins: pell, polpa, pinyol i llavor |
L'albercoc per dins: pell, polpa, pinyol i llavor |
El micaco per dins: pell, polpa i llavor |
L'ametlla per dins: closca i llavor |
Hem dibuixat el préssec |
Hem dibuixat l'albercoc |
Hem dibuixat el préssec |