PRÀCTICA nº 1: Aliments amb midó

 

Material
  • 8 vidres de rellotge
  • Comptagotes
  • Vas de precipitats
  • Aliments diversos
  • Dissolució de iode (Topionic)

Procediment

  1. Posem els aliments en els vidres de rellotge.
  2. Deixem caure dues o tres gotes de iode a sobre de cada aliment i esperem una miqueta. En algun aliment posem una o dues gotes d'aigua per veure-ho millor.
  3. Observem què passa.

Observacions

El iode dissolt és de color marró fosc.

El midó és un glúcid (hidrat de carboni) present en alguns aliments d'origen vegetal.

Quan afegim dissolució de iode a aliments que tenen midó canvia de color i passa de marró a blau fosc o negrós.

Aliments amb midó: patata, farina, pa, pasta de sopa, arròs...

Aliments sense midó: sucre, sal, préssec, pera, formatge, meló...

 
Aliments amb midó
Preparem els aliments
El Topionic té iode dissolt
Preparem la patata
La patata té midó
Preparem la sal
La sal no té midó
Preparem la farina
La farina té midó
Preparem el sucre
El sucre no té midó
Preparem el préssec
El préssec no té midó
Preparem el formatge
El formatge no té midó
Preparem la pera
La pera no té midó
Preparem l'arròs
L'arròs té midó
Preparem la pasta de sopa
La pasta de sopa té midó
Preparem el pa
El pa té midó
Ho hem dibuixat
Ho hem dibuixat
Ho hem dibuixat
Ho hem dibuixat