PRÀCTICA nº 1: Aliments amb midó
Material |
|
|
|
Procediment |
|
|
|
Observacions |
|
El iode dissolt és de color marró fosc. El midó és un glúcid (hidrat de carboni) present en alguns aliments d'origen vegetal. Quan afegim dissolució de iode a aliments que tenen midó canvia de color i passa de marró a blau fosc o negrós. Aliments amb midó: patata, farina, pa, pasta de sopa, arròs... Aliments sense midó: sucre, sal, préssec, pera, formatge, meló... |
Aliments amb midó |
|
Preparem els aliments |
El Topionic té iode dissolt |
Preparem la patata |
La patata té midó |
Preparem la sal |
La sal no té midó |
Preparem la farina |
La farina té midó |
Preparem el sucre |
El sucre no té midó |
Preparem el préssec |
El préssec no té midó |
Preparem el formatge |
El formatge no té midó |
Preparem la pera |
La pera no té midó |
Preparem l'arròs |
L'arròs té midó |
Preparem la pasta de sopa |
La pasta de sopa té midó |
Preparem el pa |
El pa té midó |
Ho hem dibuixat |
Ho hem dibuixat |
Ho hem dibuixat |
Ho hem dibuixat |