PRÀCTICA nº 6: La composició dels ossos
Material |
|
|
|
Procediment |
|
|
|
Observacions |
|
Els ossos s’han tornat foscos i fan molta olor de vinagre. Ara són tous i flexibles i pesen menys. Els ossos estan fets de calci i proteïnes. El vinagre ha dissolt el calci i ha quedat la proteïna, per això s’han tornat flexibles. Massa inicial dels ossos: 33 g. Massa final dels ossos: 21 g. Diferència de massa: 33 - 21 = 12 g. Tant per cent de l'os que s'ha dissolt (calci) = (12 x 100) : 33 = 36,3 % Tant per cent de l'os que ha quedat (proteïna) = 100 - 36,3 = 63,7 % |
Els ossos |
|
Els ossos |
Mesurem la massa inicial |
Massa inicial: 33 g. |
Els deixem en vinagre |
Tornem a mesurar la massa |
Massa final: 21 g. |
Agafem un os |
L'os s'ha tornat flexible |