Golf numèric

Al seu llibre (ja exhaurit) "Más actividades matemáticas", Brian Bolt proposava un joc d'estimació de càlcul inspirat en el golf. En aquesta activitat hi trobareu una petita adaptació interactiva.

Golf numèric
Hi ha més d'una manera de jugar al golf, però hi ha una cosa que no varia d'una a l'altra: guanya qui cola la bola al forat en menys cops. Si vols veure diferents modalitats pots visitar la pàgina: http://www.lawebdegolf.com/juegos.php

Un camp de golf acostuma a tenir 18 forats. Habitualment cada forat te un par que indica la quantitat de cops necessaris per embocar la bola des de la sortida. El par acostuma ha estar entre 3 i 5 cops. Si en un forat de 4 cops s'encerta amb només 3 hem fet un birdie (un cop sota el par) i si ho fem amb 2 cops per sota del par haurem fet un eagle. Per contra, si hem de fer 5 cops, un de més, estarem "un sobre el par" i haurem fet un bogey. Amb dos sobre el par haurem fet un doble bogey.

Forat a forat anem comptant els cops que portem per sota o per sobre del par. En general guanya qui fa menys cops en tot el recorregut (qui va més cops sota el par).

Et proposem jugar en un camp de 9 forats

 

Regles

 

  • Es jugarà en un camp de 9 forats: 3 de par 3, 3 de par 4 i 3 de 5 que es repartiran aleatòriament. Tot el camp es pot fer en 32 cops.
  • A cada forat es proposarà un càlcul i es donarà un petit marge pel resultat a obtenir. S'ha d'endevinar un nombre que a l'intervenir en el càlcul doni un resultat en aquell marge.
  • Cada intent és un cop i s'anirà comptant quan es va per sobre o per sota del par.
  • Es van acumulant cops, forat a forat, fins acabar el camp. L'objectiu és recorre'l amb la mínima quantitat de cops.
  • Es pot tornar a jugar per millorar la marca.

  • Els nombres que intervenen a cada forat es generen aleatòriament, per tant canviaran cada partida.

Si t'animes a jugar ja pots pitjar sobre el jugador