Cliqueu per anar al racó FRESSA 2000
Joc dels Platets VoladorsIntroducció

  El Joc dels Platets Voladors és un joc que tracta d'un coet que ha d'anar disparant a uns platets voladors. Funciona amb les tecles esquerra, dreta, per moure's, i Shift per disparar. El Teclat Virtual - Platets Voladors és un simulador de teclat que funciona per escaneig perquè puguin utilitzar el Joc dels Platets Voladors persones amb una discapacitat motora que estiguin impossibilitades d'utilitzar el teclat normal, però tinguin un moviment totalment voluntari i el puguin realitzar quan vulguin.
Overwiew - descripció: Joc Platets voladors

  En la figura següent veiem la pantalla d'inici del joc. En ella se'ns expliquen les normes de funcionament del joc. Clicant o prement la tecla Dreta començarà el joc.
  Quan hàgim començat el joc apareixerà la següent finestra:  Amb la tecla Dreta i Esquerra mourem el coet. Amb la tecla Shift dispararem. Encara que sembli mentida, el que es tracta és de tocar quants més platets millor i que quantes menys vegades el platet xoqui amb nosaltres millor, tampoc no és bo que el platet arribi al final de la finestra. El temps de durada del joc és de 60 segons i es va calculant la puntuació obtinguda a raó d'1 punt per cada platet tocat. Si xoquem es resten 5 punts i si el platet s'escapa es resten 2 punts. Del que es tracta és de fer quants més punts millor.

  Podria ser una bona idea que juguessin dues persones alhora en dos ordinadors diferents.
Teclat Virtual - Platets VoladorsIntroducció

  Joc dels Platets Voladors és un joc que tracta d'un coet que ha d'anar disparant a uns platets voladors. Funciona amb les tecles esquerra, dreta, per moure's, i Shift per disparar. El Teclat Virtual - Platets Voladors és un simulador de teclat que funciona per escaneig perquè puguin utilitzar el Joc dels Platets Voladors persones amb una discapacitat motora que estiguin impossibilitats d'utilitzar el teclat normal, però tinguin un moviment totalment voluntari i el puguin realitzar quan vulguin.Overwiew - Descripció: Teclat Virtual - Platets Voladors

  Quan carreguem el programa en primer lloc s'activa el joc i a continuació apareix la finestra del nostre programa i la rata que es posa a bellugar per damunt de les tecles. En la figura següent veiem la finestra del programa:
  El programa funciona només amb el clic esquerre de la rata. Quant la rata passa per damunt la tecla que vulguem activar cal clicar-la. Per exemple, si volem que el coet vagi cap a la dreta cal esperar que la rata estigui damunt la tecla Dreta (®) i clicar. Veurem com el coet va cap a la dreta, si volem que el coet dispari caldrà clicar quan la tecla Disparar (estrella blava). Si volem parar el coet, clicar Parar (mà) i finalment si volem que el coet vagi cap a l'esquerra, clicar Esqu (¬).

  El funcionament és el següent, si el coet està parat, la rata (cursor), va passant damunt les tecles: disparar, esquerra i dreta. Quan cliquem a esquerra o dreta el cursor va damunt de la tecla parar i es queda fix. Quant vulguem disparar, o canviar de sentit, primer haurem de prémer la tecla parar, i a continuació tornarà a començar l'escaneig i podrem clicar on convingui. Proveu-ho, és molt senzill.

  Si volem parar el procés cliquem el botó dret de la rata.

  Hi ha un quadre on podem escollir la velocitat d'escaneig. Per defecte hi ha un 12 que vol dir que el cursor s'està quiet 12 dècimes de segon damunt cada tecla. Aquesta és una velocitat comprovada que va bé, però si l'usuari té poc control del dispositiu accionador del clic de la rata es pot augmentar aquest valor. Si una persona vol tenir un control més precís del joc es pot disminuir aquest número.


  I això és tot.

  Per començar a jugar espereu que la rata passi per damunt la tecla Disparar i cliqueu. I preparats per a disparar.Menú

  Quan cliquem amb el botó dret s'obre el menú i veiem que hi ha les opcions de:

  Parlant de... Mostra la pantalla de crèdits.

  Sortir. Per abandonar el programa.

  Actiu, quan vulguem que torni a començar l'escaneig automàtic i continuar jugant.

  Funciona amb veu. Si disposem d'un micròfon NO caldrà clicar. Tan sols caldrà fer un petit crit quan la rata passi pel damunt de la tecla interessada. Aquesta opció pot ser útil si no disposem d'un dispositiu que permeti prémer el clic. Funciona amb un petit crit o un cop a la taula, sempre que hi hagi un micròfon al costat. Per defecte aquesta opció està desactivada.


  Control del volum del micròfon... va lligada amb l'opció anterior, engega el programa del Windows que permet controlar el volum del micròfon:

  També se'ns mostra un quadre que ens permet veure el nivell de so detectat.
  Si no es veu senyal caldrà pujar el nivell del comandament del volum del micròfon. Si pel contrari el senyal s'activa i arriba al final molt fàcilment caldrà baixar el comandament del volum del micròfon.

  L’assenyalat en vermell és el valor de so que si l'ultrapassem farà que s'activi la tecla. Si ens trobéssim en un ambient molt sorollós podríem desplaçar el control cap a la dreta i així no prémer falses tecles.

  Hem implementat una nova opció, Parar el joc quan s'obri el menú, que fa que si està activada (checked) quan s'obre el menú, clic dret, es pari el joc. Això pot ser útil per si volem canviar algun paràmetre com pot ser la velocitat d'escaneig. Per defecte està desactivada, o sigui el joc no es pararà.

  En les primeres versions d'aquest joc no hi havia aquesta opció i de fet el joc es parava sempre, però el programa està pensat perquè funcioni amb les versions franceses de les Dlls del Klik&Play. Si algun usuari tingués instal·lada alguna altre versió d'aquestes Dll, l'espanyola per exemple, el comportament del programa seria erroni. Per evitar problemes hem desabilitat aquesta opció.

  Pensem que pot ser útil l'opció de parar el joc, per això hem deixat la possibilitat de fer-ho. Activant-la, treballarà correctament sempre i quan hi hagin les versions franceses de les Dll del Klik&Play, que són les que instal·la el FRESSA 2000. Es pot saber que les versions són les correctes si al parar el joc surt una finestra amb el títol pause.

  Nota de l'autor: Sinó enteneu massa això deixeu aquesta opció sempre desactivada. Podria treure-la i fora problemes, però el programa va néixer així i me fa pena treure-la. És més si funciona correctament és molt útil.Final

  Platets Voladors és un programa que està contínuament en evolució. És possible que la versió que tingueu tingui més opcions (i/o correccions) que no estan recollides en aquest manual.

  Platets Voladors s'està desenvolupant per en Jordi Lagares i Roset professor de matemàtiques de l'IES Santa Eugènia de Girona.

  Tot i les limitacions que pugui tenir aquest programa pensem que pot ajudar a l'escola a cobrir un vuit de manera raonable reservant altres solucions més costoses per equips més especialitzats.

  Per qualsevol suggeriment i aportació, que serà ben rebuda, us podeu adreçar per correu electrònic a: jlagares@pie.xtec.es.

  Podeu obtenir més informació i altres programes del mateix autor a l'adreça:
  http://www.xtec.es/~jlagares.

  De moment no està gaire provat, per la qual cosa, si hi detecteu algun error (bugg) sigueu comprensius i feu-m'ho saber tractant de descriure amb el major de detall possible que és el que ha passat.Agraïment

  L'autor vol expressar a les professores, professors i alumnes de l'escola d'educació especial de Palau de Girona (en especial a l'Encarnació i en Marc) i a Joaquim Fonoll del Programa d'Informàtica Educativa, el més sincer agraïment pel suport, suggeriments i el fet d'actuar com a conillets d'índies amb aquest programa.Atenció. Important

  -Hi ha vegades que al carregar-se el joc aquest no es veu bé. En aquest cas l'única solució és parar el programa i reinicialitzar l'ordinador i el programa.

  -Aquest joc, Platets voladors , ha estat realitzat amb un generador de jocs anomenat Klik&Play (eina per a la plataforma Windows 3.1) sembla ser que funciona bé amb pantalles configurades amb 256 colors (1 byte) o amb 2 bytes de color. Ho he provat amb 16 colors i s'encalla només començar. També ho he provat amb pantalles de 3 bytes de color (true color) i el programa funciona, però no fa les animacions bé.

  Pel que recomanem: Utilitzar aquest programa amb la pantalla configurada amb una resolució de 256 colors.

  -Teclat virtual - Platets voladors és un programa desenvolupat per la plataforma Windows 95. No s'ha pogut veure en funcionament en molts ordinadors. Però tenim sèries??? raons per pensar que el sistema, joc-teclat virtual, en Windows 98 o no funciona correctament o no funciona.

  Agrairíem comentaris d'experiències al respecte. :-)