Tornar a l'índexMANAIES DE LA CONGREGACIÓ DELS DOLORS D'AMER

Amer (La Selva) 36 MANAIES

Les arrels de la història arriben a l'any 1710 quan cerquem els inicis dels Manaies d'Amer.

Ja més a prop nostre, pels voltants dels anys 30, es tenen dades fiables de les Processons dels Dolors on fa la seva aparició, de nou, el Maniple de Manaies d'Amer.

Amb el pas del temps, la tradició es va anar perdent i és a l'any 1985, quan una colla d'amics ens proposàrem reviure aquesta tradició centenària del nostre poble.

Una "Junta" provisional, amb il·lusió i esforç i amb l'objectiu clar de retornar a la Processó dels Dolors la seva enyorada solemnitat i esplendor, va iniciar els primers passos per tal d'aconseguir l'objectiu que tots desitjàvem.

Vàrem aprofitar l'avinentesa que a Girona se celebrava el 50è Aniversari de la restauració de la tradició i que ens varen convidar a celebrar-ho. Per unir esforços i tirar endavant una idea que al començament semblava més agosarada del compte, un festival de Rock a la plaça del Monestir de la nostra vila va ser l'excusa idònia per recaptar fons i afrontar les despeses més importants del nostre projecte.
A l'actualitat, la colla d'amics que reiniciaren la tradició, amb l'ajut de gent jove de la vila donaren nous ànims al projecte. Tots plegats, treballem per mantenir i millorar una de les més boniques tradicions del nostre poble, les Processons del Divendres del Dolors i del Divendres Sant.

Malgrat les dificultats econòmiques, naturals en aquests tipus d'associacions, i amb les col·laboracions de molta gent, ara per ara, el Maniple de Manaies de la Congregació dels Dolors d'Amer, el formen unes 50 persones i, dia a dia, pas a pas, anem millorant la nostra estructura per tal de garantir la continuïtat d'aquests actes que organitzem.

Volem desitjar-vos molta sort en la Diada que celebreu i esperonar a tota la gent que amb la seva dedicació i esforç, sense ànim de lucre, només desitja mantenir i millorar les tradicions de la nostra terra.

Moltes felicitats!

Manaies d'Amer