Tornar a l'índex


ANÈCDOTES


Aquest és un espai obert a tothom que tingui alguna cosa per explicar de la trobada.

Per participar-hi envieu un missatge amb el vostre nom i si sou d'algun manípul a en:

jlagares@pie.xtec.es
A que no sabeu qui són els "patrup-patrup".

Si sabeu la resposta, envieu-la a:

Jordi Lagares Roset - 21/04/00L'excel.lentíssim Alcalde de Girona Sr. Nadal va solicitar insistenment i a crits la presència dels mossos d'equadra al pont a l'adonar-se de que entre la banda dels estaferms de Besalú hi havia infiltrat un important terrorista internacional, en Gadafi, fent referència a Salvador García, periodista del Punt Diari.

Narcís Lagares, tambor de la banda de manaies de Besalú - 18/04/00Un dels moments més emotius del sopar va ésser quan l'Organització va fer entrega d'un quadre commemoratiu a ne'n Josep Juanola, propietari del local a on es feia el sopar i ex-manaia de Besalú (ara fa 35 anys...)

Josep Lagares - Besalú - 18/04/00Ja en la disbauxa final del sopar, els amics d'AMER varen conquerir el micro i varen fer ballar a tot el pavelló amb un ball mig romà, mig català !!!

Josep Lagares - Besalú - 18/04/00La cua de cotxes que es va formar a la carretera Besalú-Olot arribava a Castellfollit. Suposo que més d'un se'n va recordar dels manaies !!!!

Josep Lagares - Besalú - 18/04/00Durant la festa dels Dolors (14 d'abril de 2000), el Prior d'enguany i Bisbe de Girona, Mr. Jaume Camprodon, ens va felicitar per l'èxit de la Trobada de Manaies i Estaferms i ens va recordar que ell la va viure molt intensament....sobretot fent cua a la carretera !!!!

Josep Lagares - Besalú - 18/04/00Ens trobem a la llotja d'autoritats i el "Speaker", sol·licita la presència del comandament del maniple de Llagostera. El "Speaker" diu textualment... i ara imposa la corbata el Excelentíssim Alcalde de Llagostera..., quan tothom a la plaça veia que la corbata estava essent imposada per una senyoreta.

Josep Lagares - BesalúVa ésser molt emocionant quan, al sopar, més de 700 persones vàrem aclamar a ne'n XABANET de Banyoles pel magnífic sopar que ens estava brindant !!!!

Josep Lagares - BesalúUs podeu imaginar que 4 hores abans de començar la TROBADA l'Organització va fer "mans i mànigues" per trobar 600 xubasqueros ? Veient la pluja del matí, ens vàrem plantejar fer sortir tothom amb xubasqueros. Hagués estat una imatge molt peculiar !!!

Josep Lagares - BesalúEl maniple de Manaies de Besalú es troba desfilant davant l'església de Sant Vicenç, quan sofrim una aturada. Ràpidament la Maria Bosch (Organització) passa per davant nostre amb el seu meravellòs Walkie Talkie i ens diu: .....tenim retencions a Santa Margarida i els Monjos i davant l'Església de Sant Vicenç..."

Josep Lagares - BesalúEl maniple de Manaies de Besalú es troba desfilant davant l'absis de la Mare de Déu dels Dolors, a l'església de Sant Vicenç. Ens aturem, donem mitja volta i fem una salutació a la Verge Dolorosa en senyal d'agraïment pel desenvolupament de la Trobada i....sobretot perque no plou!!!!!

Josep Lagares - BesalúMiracle o No Miracle ? Una hora abans de començar la Trobada para de ploure i s'obren els núvols ... i tres hores després d'acabar-la torna a ploure. Penseu el que volgueu, però crec que les pregàries i la devoció a la Verge Dolorosa i varen tenir quelcom a veure !!!!

Josep Lagares - BesalúEn el programa del matí de Catalunya Radio del dijous, on en Francesc Mauri fa el Temps a la Carta, es va rebre un missatge on es demanava el temps que faria el diumenge 12 d'abril a la tarda a Besalú on es feia la trobada.

En Francesc Mauri i sense dubtar va contestar: Plourà, a continuació va passar a la següent trucada...

Jesús Banal - Besalú