Tornar a l'índex

EL PER QUÈ DE LA TROBADA DE MANAIES i ESTAFERMS


Raons de la Trobada de Manaies i Estaferms

Ja fa més de quinze anys que varis membres del maniple de Manaies i del cos d' Estaferms de Besalú li donaven voltes a la idea d' organitzar una concentració d' armats que aplegués, als nobles carrers de Besalú, a tots els maniples de les terres gironines. Tot i les bones intencions, aquest projecte no es va poder dur mai a terme per les pròpies dificultats que l' organització d' un acte d' aquest tipus comporta.

No n' hi havia prou amb un esperit emprenedor, faltava un motiu superior... quelcom capaç de motivar per sí sol a tot un poble.

És per aquesta raó que, ara fa tres anys, quan es varen començar a estudiar els preparatius per a la commemoració del 300 aniversari de la Congregació dels Dolors de Besalú, la idea d' un acte d' aquest tipus va anar prenent força, fins que a la Primavera de 1999, els membres dels maniple de Manaies i el cos d' Estaferms de Besalú, van decidir, per unanimitat, d' organitzar aquesta Trobada com a Homenatge i Acció de Gràcies a la Verge Dolorosa per haver estat sempre guia i suport del nostre poble, tenint molt clar que s' estava davant d'unes dates úniques, l' inici d' un mil·leni....

O ara o mai .....

La trobada de Besalú s' ha convertit en un projecte engrescador, un projecte únic i irrepetible, generant un gran suport ciutadà des de els primers dies (més de 100 voluntaris donaran suport a l' acte), una implicació extraordinària de les Institucions locals i un recolzament inestimable del nostre Govern.

L' acte principal de la Trobada tindrà lloc el diumenge 9 d' abril de l' any 2000. Des de primeres hores de la tarda, manaies, manajes, soldats romans, armats i estaferms de tots els maniples gironins desfilaran pels carrers de la Comtal Vil·la, omplint de color, ritme i metall cadascun dels impressionants racons de l' antiga capital.

L ' entrada de tots aquestes formacions pel, sempre únic, Pont de Besalú pot ésser una imatge que doni la volta al món ......

L' Organització preveu l' assistència de més de quinze mil persones, i es compta que l' esdeveniment podrà ésser vist a tot Catalunya així com a altres racons d' aquest nostre món.

Els Manaies i Estaferms de Besalú, tot el nostre Poble i comarca, volem celebrar l' esdeveniment. Volem que la nostra festa esquitxi tots els pobles viles i ciutats que tenen Agrupacions d' armats i volem que tots els gironins se la sentin seva.
Participació. Agrupacions

AGRUPACIÓ

NOMBRE

Manaies de Girona

119

Manaies de la Congregació dels Dolors d' Amer

36

Manaies de Les Planes d' Hòstoles

16

Via Crucis Vivent - Armats - de St. Hilari Sacalm

72

Soldats Romans de Mieres

30

Manaies de Besalú

48

Estaferms de Besalú

40

Soldats Romans de Camprodon

75

Manaies de Llagostera

35

Manaies de Banyoles

103

TOTAL

574Difusió Nacional i Internacional de la Trobada

La gran festa que s' està preparant, els Manaies i els Estaferms de Besalú la volen compartir amb tothom. No només amb les persones que tindran cabuda a Besalú durant les desfilades, sinó també amb tothom que li pugui interessar un acte d' aquest tipus, a on la tradició, la religió i el folklore es volen donar la mà ...

Es per aquesta raó que hem planificat un seguit d' accions de promoció de la Trobada, tant abans com durant i després de l' esdeveniment.

Ja des d' avui mateix es pot visitar la plana Web, a INTERNET, dels actes de celebració del 300 Aniversari i a on es poden trobar tota mena de detalls de la Trobada. L' adreça electrònica és la següent: http://www.grn.es/manaies

Per altra part, pel seu caràcter de comunicació de masses i el seu àmbit de difusió s' han seleccionat, d' entre altres, les següents accions de promoció:

 • Cessió total de les imatges de TV a les cadenes d' àmbit nacional (TV1, TV3, Tele5, Ant3) Amb totes elles ja s' han fet els primers contactes per tal d' assegurar la seva participació i assistència.

 • Cessió simultània de les imatges de TV a agències de premsa internacional que s'encarregarien de distribuir-les a la majoria de televisions del món.

  Entre aquestes televisions podem destacar:
  • CNN - Estats Units
  • BBC-WORLD - Regne Unit
  • CBS-News - Estats Units
  • TV Australia
  • ARD y ZDF - Alemania
  • TF1 - França
  • RAI-UNO - Itàlia
  • TVE-2 - Espanya
  • TV3 - Catalunya
  • CANAL 33 - Catalunya
  • Etc...

 • Cobertura de l' acte pels diferents rotatius locals i nacionals (PUNT DIARI, DIARI DE GIRONA, LA VANGUARDIA, EL PERIODICO, AVUI, EL PAIS, EL MUNDO, ABC, Etc...)

 • Cessió de les fotografies més espectaculars de la Trobada a les seccions de "MUNDO SINGULAR" de les revistes del cor (HOLA, LECTURAS, Etc...)

 • Us de les imatges/fotografies pels catàlegs de promoció turística del municipi i, també de les terres gironines i de Catalunya.

 • Etc...