Matemàtiques - 4 ESO - Exercicis - Combinatòria


- Amb les xifres del 0 al 9 quants nombres de 4 xifres podem fer?


- Amb les xifres del 0 al 9 quants nombres de 4 xifres podem fer, sense que puguem repetir cap xifra?


- Quantes travesses diferents es poden fer si a cada travessa cal fer el pronòstic de 14 partits?


- Si puc fer servir els 7 colors de l'arc de Sant Martí i vull fer banderes amb 3 franges horitzontals sense que es pugui repetir el color. Quantes banderes diferents podem fer?


- En una classe de 25 alumnes cal elegir un delegat i un sotsdelegat. Quants equips podem fer?


- Si he de col·locar 5 persones en un cotxe de quantes maneres diferents ho puc fer si totes es poden seure en els 5 seients?


- Un equip de futbol 7 disposa de 10 jugadors. Quants equips diferents podem fer si tots poden jugar en qualsevol posició?


- Un equip de futbol 7 disposa de 10 jugadors. Quants equips diferents podem fer si hi ha dos porters els altres 8 jugadors poden jugar en qualsevol dels altres sis llocs?


- Quantes combinacions diferents podem fer a la Loto 6/49? Si cada combinació val 1€. Quants diners hauríem de gastar per assegurar encertar?


- Si una persona fa una travessa on assegura dos resultats i en 3 llocs hi posa un doble. Quantes travesses diferents cal omplir?


- A la primera fila d'un cinema hi ha 8 cadires, si som 8 amics, de quantes maneres diferents ens podem posar a la primera fila?


- Tinc una bossa amb 10 boles numerades de l'1 al 10. Si n'agafo 4 quants resultats diferents puc trobar-me?


- Si tiro dues monedes. Quants resultats diferents puc obtenir? I si en tiro tres?


- Si tiro dos daus. Quants resultats diferents puc obtenir? I si en tiro 3? i si en tiro 4? I si tiro un únic dau dues vegades? I si el mateix dau el tiro 4 vegades? I si el mateix dau el tiro n vegades?


- Si tiro un dau i una moneda. Quants resultats diferents puc obtenir? I si tinc en compta l'ordre de tirar, ho sigui que pugui tirar un dau una moneda o bé al revés?