Perles MATEMÀTIQUESQuè hi ha aquí?

A vegades en la "vida real" es troben el que he anomenat perles matemàtiques. Coses que et deixen una mica perplèx i probablement amb falta d'explicació. Moltes d'aqueste perles que m'he trobat les he deixat escapar, però algunes no. Enceto aquesta proposta de recollir totes les que vagi trobant i mostrar-les en aquesta plana. Per la qual cosa tothom que en trobi alguna que cregui interessant fer-se pública li ofereixo aquest espai per fer-ho. També agrairia qualsevol comentari sobre les que hi ha, sobretot si hi ha alguna equivocació. Moltes mercès. El meu correu per comentaris.
  • 1-Un tiquet de la compra s'un super de Tenerife
  • 2-L'envoltori d'un paquet de xocolata Condis
  • 3-Còpies de fotografies extremadament barates


1-Un tiquet de la compra d'un super de TenerifeL'any 2000, en un viatge de fi de curs a les canàries amb els de segon de batxillerat vaig anar a comprar dues ampolles d'aigua. El tiquet de compra és el següent:

Un tiquet de compra d'un super

No és que sigui especialment desconfiat, i no sé si és per deformació profesional, a vegades m'agrada fer comptes

Un tiquet de compra d'un super

Si els meus comptes no fallen 2 x 97 = 194

Per tractar de conèixer millor el problema vaig fer una segona compra. Vaig comprar 3 ampolles i un altre producte per canviar les variables de l'experiment:

Un tiquet de compra d'un super

Si ens fixem en els números.

Un tiquet de compra d'un super

Ara tenim la següent operació 3 x 97 = 291.

En els dos casos hi ha 2 pts. (de més) misterioses

Per a que confiem cegament amb la informàtica !!!
2-L'envoltori d'un paquet de xocolata CondisEntre que el metge m'ha dit que cuidés el que menjo i la meva natural curiositat numèrica fa que me llegeixi la composició dels aliments. Després de mirar la composició de la rajola de xocolata, l'envoltori del qual és la següent imatge, vaig decidir, tot i exposant-me que el meu metge s'assabentés de què compro algunes vegades, a comprar el paquet de xocolata sota la única motivació de fer un estudi dels seus components.

Un envoltori d'un paquet de xocolata

A col.legi ens expliquen que els aliments estan composats de Proteines, Lípids (grasses), Hidrats de cabó (sucres), aigua i altres coses. Observem amb més detall on posa la composició de la xocolata que hi ha (vaja hi havia) dins l'envoltori.

Un envoltori d'un paquet de xocolata

Observem que en 100 grams de producte hi ha i sense comptar altres coses:

74 gr. prot. + 34 gr. Hidrats + 45 gr. de Gra. = 153 gr. de producte

I me deixo coses !!!3-Còpies de fotografies extremadament baratesSi heu de fer còpies de fotografies aneu a aquest establiment que us sortirà molt bé de preu. Aportació de la Sílvia.

Un anunci de còpies de fotografies barates

index.htm