dimarts 18 juliol 2006

Totum Revolutum (http://totum-revolutum.blogspot.com/)

La Pàgina de Jose Martín, en aquest afany estiuenc de renovació en el que he caigut, deixa d'existir com a tal. Hi ha moltíssimes coses, a part de les meves aportacions a la Pedagogia, que són més aviat minses, que m'agradaria anar publicant a una web en format de bloc. Tot i això, no abandono del tot aquest espai web dintre de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, ja que la meva tasca com a mestre continua i sempre em pot ser d'utilitat.

Tot i això, des d'ahir recondueixo les meves publicacions, que espero que siguin més habituals i variades, amb temàtiques diverses, més enlla de la tasca pedagògica, amb opinió política, recomanacions culturals, parers sobre temes diversos i divulgació d'algunes de les meves aficions, cap a un blog de www.blogger.com que anomanaré Totum Revolutum, perquè aspiro a publicar una miqueta de tot.

Allí us espero!

Publicat per Jose a les 11:31.33
Categories: Mou-te

dimecres 05 juliol 2006

El Grup de Mestres de Lleida i l'Escola d'Estiu

Immillorable.

Durant aquesta setmana estic assistint, i gaudint, dels cursos de l'Escola d'Estiu Jaume Miret que organitza el Grup de Mestres de Lleida i, si més no en els que jo participo, són d'una qualitat excel·lent. Llàstima que el Departament d'Educació s'entesti a crear situacions contradictòries obligant als companys i les companyes que fan substitucions a fer formació durant l'estiu per cobrar el mes de juliol. És un altre gol? La resta dels mestres no la necessitem? No ho sé, però veure gent fent cursets de mala gana amb les calors de Ponent és un xic depriment. El plaer de formar-nos contínuament no es pot imposar i moltes persones s'haguessin apuntat igualment sense aquesta imposició, que com totes, acaba creant sentiments de rebuig...

L'he encertat de ple en els dos Seminaris als que assisteixo. D'una banda uns "Itineraris per la Batalla del Segre" de la mà del Xavier Reñé i el Joan Ramon Segura que ens porten a descobrir el que tenim tan a prop. Des dels búnquers d'Almatret fins el "Paredón del Cementiri" de Lleida passant per refugis antiaeris impecables a Fraga. Un patrimoni que no es pot oblidar, i que cal recuperar, per recordar el que no pot tornar a succeir.

D'altra banda "Al voltant de la plàstica i els altres llenguatges", amb la Dolors Todolí, ens apropem a tècniques i plantjaments d'allò més simples per dur a terme amb els alumnes treballs de diferent profunditat però amb gran valor d'experimentació i significativitat. Els Projectes de Treball ens ho acaben facilitant encara més.

Tot això per acabar un curs i començar unes vacances que ens ajuden, com tot, a replantejar, una i altra vegada el nostre dia a dia a l'aula.

Publicat per Jose a les 21:09.33
Categories: Mou-te

dimarts 27 juny 2006

Experiències TIC a l'Urgell i la Segarra.

Des de la coordinació SATI/SAIP s'ha intentat fer un recull i, publicar a internet, les experiències relacionades amb les TIC i els Audiovisuals que es desenvolupen a les escoles d'una manera més o menys sistemàtica i natural, és a dir, lluny de grans reptes en els que els nens i nenes poden esdevenir simples observadors o que no són de fàcil realització. La meva petita aportació amb les meves companyes d'equip d'Educació Infantil al CEIP Sant Gil de Torà, és un conte "reil·lustrat" amb fotografies fetes pels nens i nenes que podeu consultar al conte "La Màgia de les Paraules". Però allà on podeu trobar-les relacionades totes les que s'han anat aportant des dels SATIS i SAIPS de totes les comarques és als Centres de Recursos Pedagògics, com el de l'Urgell. Espero que pugueu treure molt bones idees!

Publicat per Jose a les 20:10.13
Edited on: dimarts 27 juny 2006 20:11.05
Categories: Informàtica i audiovisuals

dilluns 26 juny 2006

No a la sisena hora. CGT-Ponent.

La Federació d’Ensenyament de la CGT de Ponent va concentrar el passat dia 7 de Juny un grup de mestres i professors davant del Serveis Territorials d’Educació a Lleida i ha fet arribar al Delegat les seves reivindicacions en contra de l’aplicació de la sisena hora a l’Educació Primària i el Pacte Nacional d’Educació, recolzant la vaga convocada a Catalunya pel grup de mestres www.noalasisena.tk:

-Perquè la 6a hora no garanteix la millora de la qualitat de l’ensenyament públic!

-Perquè no és una prioritat del sistema educatiu públic!

-Perquè no contribueix a la reducció de les ràtios alumnes/mestres i al tractament de la diversitat!

-Perquè no s’ha tingut en compte l’opinió d’una part molt significativa dels i de les mestres i dels pares i mares!

-Perquè no es tracta d’una mesura de conciliació de la vida laboral i familiar! Per a la qual cosa s’hauria de garantir un servei d’esplai públic de qualitat, gratuït i mesures en les empreses on treballen les mares i pares!

-Perquè en altres territoris de l’Estat espanyol (Navarra, Andalusia, Balears, Múrcia,...) s’han aconseguit pactes molt més favorables (horari intensiu, activitats extraescolars,...) amb el consens d’administracions, sindicats i AMPAs!

-Perquè amaga un augment dels diners destinats als centres privats, les patronals dels quals poden gaudir d’augments de les dotacions i  millores pel seu professorat amb pressupostos públics! 

-Perquè els nous horaris del professorat, condicionats per la sisena hora, trencaran la dinàmica de coordinació i treball transversal dels centres d’infantil i primària públics!

-Perquè no hi ha mesures concretes per a la secundària pública on actualment hi ha més necessitats. Per això demanem que els diners que es destinen a la privada concertada s’adrecin a millorar les plantilles d’aquest sector, en comptes de les retallades que es preveuen!

-Perquè no ens resignem!

Federació d’Ensenyament

CGT - Ponent

Publicat per Jose a les 16:48.58
Categories: Mou-te

diumenge 25 juny 2006

Renovació

Avui, amb l'inici de l'estiu, i la celebració del solstici comença una nova versió de la meva web. No és massa visitada, però val la pena continuar publicant allò que crec que pot ser interessant. Ara mateix em posaré a actualitzar els arxius que tenia penjats en la nova web, si tot això em funciona. Us recomano Thingamablog (http://thingamablog.sourceforge.net/) per poder fer un blog com aquest d'una manera d'allò més simple, sempre, com no, amb el suport de javascript.

Publicat per Jose a les 18:08.04
Categories: