« Renovació | Pàgina Principal | Experiències TIC a l'Urgell i la Segarra. »

dilluns 26 juny 2006

No a la sisena hora. CGT-Ponent.

La Federació d’Ensenyament de la CGT de Ponent va concentrar el passat dia 7 de Juny un grup de mestres i professors davant del Serveis Territorials d’Educació a Lleida i ha fet arribar al Delegat les seves reivindicacions en contra de l’aplicació de la sisena hora a l’Educació Primària i el Pacte Nacional d’Educació, recolzant la vaga convocada a Catalunya pel grup de mestres www.noalasisena.tk:

-Perquè la 6a hora no garanteix la millora de la qualitat de l’ensenyament públic!

-Perquè no és una prioritat del sistema educatiu públic!

-Perquè no contribueix a la reducció de les ràtios alumnes/mestres i al tractament de la diversitat!

-Perquè no s’ha tingut en compte l’opinió d’una part molt significativa dels i de les mestres i dels pares i mares!

-Perquè no es tracta d’una mesura de conciliació de la vida laboral i familiar! Per a la qual cosa s’hauria de garantir un servei d’esplai públic de qualitat, gratuït i mesures en les empreses on treballen les mares i pares!

-Perquè en altres territoris de l’Estat espanyol (Navarra, Andalusia, Balears, Múrcia,...) s’han aconseguit pactes molt més favorables (horari intensiu, activitats extraescolars,...) amb el consens d’administracions, sindicats i AMPAs!

-Perquè amaga un augment dels diners destinats als centres privats, les patronals dels quals poden gaudir d’augments de les dotacions i  millores pel seu professorat amb pressupostos públics! 

-Perquè els nous horaris del professorat, condicionats per la sisena hora, trencaran la dinàmica de coordinació i treball transversal dels centres d’infantil i primària públics!

-Perquè no hi ha mesures concretes per a la secundària pública on actualment hi ha més necessitats. Per això demanem que els diners que es destinen a la privada concertada s’adrecin a millorar les plantilles d’aquest sector, en comptes de les retallades que es preveuen!

-Perquè no ens resignem!

Federació d’Ensenyament

CGT - Ponent

Publicat per Jose a les 16:48.58
Categories: Mou-te